Зарибо ми друк лежај на 82-ки и саструго працнове,дјелове сан данас набавио.Дали ми неко може написати на коју мјеру да наштелујем працне?
Jel se čulo ko da zastruže nešto kad krećeš?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Зарибо ми друк лежај на 82-ки и саструго працнове,дјелове сан данас набавио.Дали ми неко може написати на коју мјеру да наштелујем працне?
Осјетила се вибрација на педали квачила,чуло се као да мало јаче зврчи лежај.Већ сам раставио трактор и замјено лежај и працне.Jel se čulo ko da zastruže nešto kad krećeš?
Kolege dali znite imali neko da rastura ruske traktore u okolini Pancev ili jos blize Kragujevcu
Koliko kosta takav razvodnik,imam u planu da napravim kod mene ovako nesto.Stavio sam na temu o hidraulici a moze i ovdje. Radi vec mjesec dana. Elektrohidro ventil.
Ugradjen elektrohidro ventil na traktor za okretanje pluga i dizanje spustanje tanjuraca itd. radi sva svim dvoradnim cilindrima. Nije za kipovanje jer nema slobodni povrat odnosno 4 poziciju ventila , moze ali ako dignete nesto pa iskljucite pumpu i onda ponovno ukljucite ventil , sto nije bas prakticno.
Greska na pocetku vide , ne dolazi sa elektro ventila vec postojeceg traktorkog razvodnog ventila ispod kabine (one rucice desno za vanjske izvode hidraulike).
Kontrola je sa malim đojstikom , 2 polozajni za mini kranove ili tako nesto , ugradjen je na kraju poluge za kontrolu otpora ,kraj sjedista , radi preko 2 releja. Struju dobija od ventila za ukljucivanje prednje vuce i diferencijala , crna je 12 volti i plava masa. Privremeno je ovdje a onda ide ispod kabine ispred rezervoara.
Meni sad nije jasno kod ovoga u kom položaju stoji ručica (jedna od one 3 za hidrauliku) ili je nezavisno od njih?
Mene ubija dok spuštam -dižem tanjiraču ili obrćem plug i držim ruku na ručicu ovo se čini odlično rešenje samo klikneš i on sam radi.