nebojsa100
Član
Jednom prilikom dok sam vadio repu putem iz Pravca Popinaca prvo je išao Mtz 820 zanjim 892 i kao treći 1025. Svi su vukli dvoprege(2 zmajevke) repe je bilo oko 16 t i vidlo se da je najlakše išao 1025 pa 892 a 820 se mučio da održi pun gas. Štose tiče odabira traktora treba imati u vidu činjenicu da ako 892 može u oranju vući 3 brazda ja bi se odlučio za njega. Što se tiče transporta dosta je brz pa još jedna prednost u njegovu korist.
Pa tako bi nekako i logicno bilo,1025 je jaci od 892 od prilike kao i ona od 820 e sad ima ljudi koji imaju i drugacija iskustva.
- - - - - - - - - -
Oranje, spremanje, tanjiranje oko 30 jutara.
Za 30 jutara uzmete bez razmisljanja 820 ili 82.1,moze da obradi sve to bez da se umorite ni vi ni traktor a najjeftiniji je za kupovinu i za odrzavanje a bukvalno moze sve d radi,od oranja i tanjiranja pa i prskanja i bacanja djubreta.
Po meni bez razmisljanja jedan od ta dva.
- - - - - - - - - -
E sad cu da zagrejem temu:Majstore Nebojsa,da li ste kod nekoga usporavali tog 892 menjanjem tog dela zupcanika zbog koga je tako brz?To kada se odradi na 892 dobija se ogromna razlika u snazi i nesto manja maksimalna brzina ali u svakom slucaju vise nego dovoljna za pune prikolice u transportu.
Ne nikada,jednostavno nikada nisam naisao da je neko imao zamerku na njegovu brzinu,cak sta vise su ljudi bili odusevljeni a jedina zamerka vezana za brzinu je bila poskakivanje rm na punom gasu,verovatno su ljudi se navikli da lupam ako ne moze 9 terace ga 8 dok ne izvuce a tu 9 imaju bar kad idu prazni,samo predpostavljam da je tako.