MTZ Belarus

Slican problem imam sa Ursusom kao Rodic,da nema dovoljno snage.U casici puno mehura kad radi motor,a i kad rucno pumpam ac pumpu.Moram skinuti rezervoar i ocistiti...

pre dve nedelje me izdao jedan od dva akomulatora 12v 88ah i kupio nov kad danas da upalim a on samo caka otiso i drugi.

Uvek se menjaju oba akumulatora i uvek oba od istog proizvođača. Takvo je pravilo i za paralelnu i za rednu vezu akumulatora. Ako se to ne ispoštuje onda ne traju dugo.
A obavezno pre montaže novih proveri napon punjenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko bara je min to ne znam ali kod hladnog motora je manji tlak nego kod toplog. Znam da ako je odstupanje nekog vece od 15% od nekog prosjeka na ostalima onda postoji neki problem na tom cilindru. U tvom slucaju su svi podjednako istroseni.

Engleski internet kaze da za hladan motor kod 700-800 O/min treba da je tlak od 25-30 bara.

A nasao sam i podatak da kod dizel motora tlak varira od 19 bara do 34bara s tim da je nizi kod pretkomorasa a visi kod direkatasa, stepen kompresije.

Kod benzinca se odviju svećice i zavije se manometar koji beleži maksimum. Kod benzinca se da gas u patos prilikom verglanja.
Kod dizela se odviju dizne i isto kao kod benzinca s'tim što ne mora gas u patos.
Za pritisak i stepen kompresije se koristi autodata katalog. Tamo ima podaci za svako putničko vozilo, a u starijim izdanjima i za većinu traktora.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Manometar i nepovratni vazdusni ventil . bez njega ce skazaljka manometra skakati i necete videti koliko je pritisak

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh