MTZ Belarus

Postovani rusofili imam jedno pitanje posle vecerašnjeg divana sa jednim meštaninom. Imam utisak da moj rus ima vibracije kada ukljucim prednju vucu i orem, al u teskom oranju. Ovaj covek kaze da se to njemu ne dešava. Moj je 820 rm, njegov 952 rm, on je prvi vlasnik, ja drugi i moje gume nisu orginalne. Da li je u gumama problem, vuča dobro radi, jedino me vibracije nerviraju, a postoje tu dileme nema. Ili problem negde drugde traziti?

Da, sad gledam tek na M je vario, a za gredu kaze 8mm, koliko je on izmerio? Nije valjda da na zapadu lazu :haha:
Na L je 7,a na M 8mm...izmereno dok su grede bile na pola...Inace terati obrtac u rikverc 12 km/h je ravno jednom filmu sa Tomom kruzom...ja sa ravnjakom kad radim u drugom rangu trecom brzinom cim je iole losini put na kraju vratim u drugu/prvu rikverc...

Možda M,nema LM vario,razlika u kilaži nešto jače od 300 kg.
Kod nas na jednom M stradala greda ,kaže čovek da se malo razočarao kada je video debljinu grede.

- - - - - - - - - -

Danger jek ti greda ovako pomerena i u oranju (na navojnj gredi) ili sada zbog pranja?

tezina zavisi i od opreme,tip tocka(radni,radnotransportni),tip pretpluznjaka(jaci slabiji),piramida,crtala, itd.....ako gledate kg u katalogu tamo je upisana tezina bez opreme da tako kazem,ovaj moj je inace u fulu za taj xm model i jos je 3+0 i ima ojacanje kroz gredu,jaca oprema nema,mislim da cak ni za xms nema jaca oprema sto se tice pretpluznjaka tocka itd.....na slici je inace skupljen kao i svaki put kad zavrsim oranje i krenem kuci,inace prosle godine sam orao na 18 coli a ove 16coli....40cm

Ako mislis na vibracije poput, blagog poskakivanja meni se to desava u tanjiranju sa 952 ,a orginal su gume.

Za moju zemlju je LM dovoljan, samo sto nema raspon i klirens i vario :osmeh:

Juce i danas sta sam orao dobro je i izdrzao,ako se setim sutra i uslikam kukuruziste,strahota,takvo oranje nepamtim od kako ja drzim volan,lm bi se raspao garant,ja sam lepo citao katalog gde kaze da je xm za traktore od 120-140ks,niko to negdela i da bi prosli jeftinije kupe lm

- - - - - - - - - -

kupe lm i kad pukne onda vogel nevalja

I ja kada sam kupovao hteo sam M ali baš zbog papira koji kaže do 140 ks sam uzeo XM da ne boli glava,samo ne mogu prežaliti što nije vario.

Nije poskakivanje vec vibracije, drmanje, čini mi se se ceo traktor, kabina, osetim na sedistu. O ogledalima da ne pričam. Moracu da probam kod ovih ljudi jer imaju da oru jos ihahaj. Sumnjam na gume ili kardan. Kada orem bez uključene prednje vuče to je pesma. Baš bi želeo da se to ne oseti, lepo bi orwnje onda bilo.

I ja kada sam kupovao hteo sam M ali baš zbog papira koji kaže do 140 ks sam uzeo XM da ne boli glava,samo ne mogu prežaliti što nije vario.

vario......interesantna igracka s kojom izravnam oranje,ili parcelu koja nije iste sirine s obe strane pa zadnji prohod bude u komadu,zatim i njive pravilne sirine kad dodjem pred kraj procenim koliko je ostalo sirine,zatim podesim sirinu i zadnji prohod uradim punog zahvata a ne da se penjem po pooranom i hvatam jednu ili dve brazde,skoro pa da bih mogao reci da mi vise casova rada ima vario klip nego obrtni.......:osmeh:(malo sale)

Da,ali dimenzija grede se razlikuje,kod kvernelanda je isto,ili jos tanje...ali materijal.Clan Cici ako vidi neka javi debljinu cevi grede kod njega.

Kod Kvernelanda je debljina materijala grede uvek ista i iznosi 6.8 mm bez obzira na velicinu pluga, samo dimenzija grede se razlikuju 100x150, 120x150 itd.

Na L je 7,a na M 8mm...izmereno dok su grede bile na pola...Inace terati obrtac u rikverc 12 km/h je ravno jednom filmu sa Tomom kruzom...ja sa ravnjakom kad radim u drugom rangu trecom brzinom cim je iole losini put na kraju vratim u drugu/prvu rikverc...

Pajdo to ti je max brzina , jedino ako kod vas ili ti ne okreces a pedala gasa na podu :haha:.

Imao prilike prije da gledam jednog novog 1025 sa monoblokom identican na 1221, traktor je laksi od 1221, ali iz 4 cilindra su izvukli max, varijabilni turbo, interkuler, motorpal pumpa(gledao podatke za PVP stelanje dizni 25MPa +1,2MPa) , nema na motoru centrifugalni filter ulja vec samo papirni,papirni filter zraka , akukumulatori skroz ispred sa servo rezervoarom upravljaca , motor radi kao da nije rus.

Uvek se lako ukljuci. Probaj iz kabine nuz sipku kanticom da sipnes nekoliko kapi ulja. To ce podmazati kuglicu i oprugu koje su suve i korodirane i kad zabrave sipku javljaju se upravo takvi simptomi kakve si naveo: lako se ukljuci a iskljuciti se ne moze. Pomoglo bi prskanje wd sprejom kao sto je napisao Kiraj ali ODOZGO. Probaj ne moze da skodi a pomoci ce ti sigurno.

Uspelo je,sada radi kao nova... :) hvala na pomoci...

Jedno pitanje za poznavaoce 1221.3, a mozda je tako reseno i kod nekog drugog traktora. Zbog delimicnog ispadanja bolcne iz prednjeg trapa pojavio se luft u kardanu prednje vuce koji je izazvao da se istrose nutovi na kraju osovine koja ulazi u kuciste menjaca. Osovina je duga 800mm i ne moze da se vidi da li su istroseni i nutovi u cauri gde se uzubljuje osovina. Da li mora traktor da se kvari na pola da bi se doslo do te caure ili moze i sa strane otvaranjem neke dekne?

Nazad
Vrh