MTZ Belarus

ovde je i motor 82-ka
Post je spojen: [time]1267125037[/time]
mucobieno je napisao(la):
e da vas ja nesto kreatiovno pitam :haha: koje gume staviti na 820-ku, da bi mogla u repu u avgustu.
trenutno imam na njemu 15,5 38, ali bi da metnemo nesto uze, ima li ko iskustva sa tim?

moze on i sa ovima, ali je u pitanju vece stera po list repe i koren... :cao:
stavi 15.5-38 i samo gas kroz repu. :cao:
dugo sam vozio 820,a sad imam 552 pa po tome znam u cemu se razlikuju :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1267096103[/time]
Post je spojen: [time]четвртак, 25. фебруар 2010. 12:01:59 MST[/time]
ovde je 18/4

@robici
Izvini ne poznajem dovoljno. Moj drug ima LTZ tornado 60 kaze da ima 72ks al ima problema sa menjacom, jos kaze da je menjac isti kao na T40, sad ako MTZ 520 i LTZ T40 imaju isti menjac
ojasnjenje je ok al mioslim da 520 i 82 treba da imaju isti menjac poz :ppozdrav: :ppozdrav:

ima li mozda neko da proda sklop koji se nalazi u zvonu da umjesto 9/2 imam 18/4
posto mi je pucalo to zvono ja kada sam ga mijenjao uzeo sam od 82ke i imam sve otvore na njemu samo sam ga kupio praznog pa sam morao moje osovine da prebacim u njega i opet mi je ostalo 9/2 :udri:

fali mi najvise prepolovljena 9 brzina , kada zalijecem vece terete nije lako , sve ostale brizne su mi skoro i dovoljne osim za rotodrljacu tu bi isto dobro dosla prepolovljena 3 :cool:

a 9 kornjaca je najpotrebnija za transport narocito kad su prikolice pune do panja a 8 se dere a 9 nemoze i suklja vatru pa kad prepolovis a on prosto poleti

Ne razumem se baš u ruse, ja sam samo gledao kako rade on i majstor, (i zezao ih naravno, pošto sam ja IMT/IMR korisnik). Ima kabinu kao i ovi novi samo što je narandžaste boje. I da, imao je 9/2 a sad je 18/4. :D
Nemam pojma šta je kompresor na menjaču, pitaću ih sutra pošto rade i motor.

dukej je napisao(la):
Ne razumem se baš u ruse, ja sam samo gledao kako rade on i majstor, (i zezao ih naravno, pošto sam ja IMT/IMR korisnik). Ima kabinu kao i ovi novi samo što je narandžaste boje. I da, imao je 9/2 a sad je 18/4. :D
Nemam pojma šta je kompresor na menjaču, pitaću ih sutra pošto rade i motor.

Gledaj i uči. :ppozdrav:

@dukej
E to ti je stari tip 552 tj menjac od 52-ke!
Kada se ubacuje pred-menjac za polovljenje brzina i tu postoji 2 tipa...spori i brzi (napravljeno zbog broja obrtaja na 552/892). Ako se stavi brzi pred-menjac i regulator u pumpi od 82-ke onda traktor bega zdravo brzo! ! !

@dukej
E to ti je stari tip 552 tj menjac od 52-ke!
Kada se ubacuje pred-menjac za polovljenje brzina i tu postoji 2 tipa...spori i brzi (napravljeno zbog broja obrtaja na 552/892). Ako se stavi brzi pred-menjac i regulator u pumpi od 82-ke onda traktor bega zdravo brzo! ! !

Da bi priča bila jasnija evo dvije slike brzog i sporog predmjenjača.

:D
Kod drugara na 892 se neki majstor napravio extra pametan pa mu stavio pred-menjac od 820 a ostali stari obrtaji motora pa mu sada traktor ide oko 35 km/h umesto oko 50 km/h...

Hvala na objašnjenjima! :ppozdrav:

Bio sam i danas kod komše i njegov rus nije sa kompresorom na menjaču. Noviji je.

Rale 83 je napisao(la):
@robici
Izvini ne poznajem dovoljno. Moj drug ima LTZ tornado 60 kaze da ima 72ks al ima problema sa menjacom, jos kaze da je menjac isti kao na T40, sad ako MTZ 520 i LTZ T40 imaju isti menjac
ojasnjenje je ok al mioslim da 520 i 82 treba da imaju isti menjac poz :ppozdrav: :ppozdrav:
stara 52-ka ima isti menjac,samo sto kod 52-ke ne mozes prepoloviti przine,ali moze se ugraditi!
Post je spojen: [time]1267209560[/time]

Bubu je napisao(la):
:D
Kod drugara na 892 se neki majstor napravio extra pametan pa mu stavio pred-menjac od 820 a ostali stari obrtaji motora pa mu sada traktor ide oko 35 km/h umesto oko 50 km/h...

Volio bi probat MTZ-892 sa predmjenjačem od MTZ-820. To mora da ide ko metak. :D

Pa ubrzava dobro ali je dosta sporiji! Kada bi se stavio pred-menjac od 892 na 820, traktor bi isao realnih 60 km/h na standardnim obrtajima motora i gumama 16.9x38! ! !

o kakvim vi predmenjacima pricate,892 i 820 sve isto kataloski delovi za menjac a razlika je samo u obrtajima motora 1800/2200,u zecu nema veze vrsta reduktora jer je direktna,samo u sporima ima razlike
nisam znao da ima 552 novi i stari tip :haha:

552 stari tip je u osnovi 52 sa novijom kabinom i limarijom a 552 novi tip ima menjac kao 892.
Razlika u pred-menjacu je na slici na prethodnoj strani...zagledaj se malo bolje pa ces videti. Da ti uprostim-prenosni odnos nizih brzina na 892 je isti kao prenosni odnos visih brzina na pred-menjacu na 820 a prenosni odnos visih brzina na 892 je jos brzi tako da mogu da se naprave 4 kombinacije krajnje brzine posto imamo 2 tipa motora (1800 o/min i 2200 o/min)..
Inace, za menjac verovatno jeste sve isto po katalogu ali za pred-menjac nije!

Nazad
Vrh