Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
stvarno sad nema da krci iz 8 u 9 svaka cast,e sad dali ima neka caka u saltanju na mjenjacu za polovljenje ,Kad šaltaš iz osme u devetu, nateraj gas u osmoj bar do 2000 o/min i tad stisni kvačilo, pusti gas i izbaci iz osme i namesti ručicu na devetu, al' je ne guraj u devetu sve dok obrtaji padnu za 1000 manje (ako si naterao na 2000 u osmoj onda ubacuješ u devetu kad obrtaji padnu na 1000). (Samo pazi da ne padnu obrtaji ispod toga). Tada nema krčanja prilikom šaltanja iz 8. u 9. Naravno, kad traktor vuče teret to sve bude jako brzo pa treba paziti...
Jedno pitanje iskusnima , interesuje me sta je razlika u menjacu i diferencialu izmedu 52 i 82 ,znam za pola brzine mene interesuje dali u osovinama i zupcanicima ima razlike ili pasu iz jednog u drugi . Hvala unapred.
Lezajevi su spremni,za koji dan rasturanje i remont.
[/URL][/IMG]
Kolko koštaju ti lezajevi i meni izbacuje iz 7 i 8 u 7 malo i zuji paću morati i ja najverovatnije zato pitam da znam otprilike kolko šta košta kolko uzima majstor za ruke i kolko su lezajevi naravno ako je ostalo ok??Poceo da lupa u 3.,a da uji u 9., zeza me malo i zec- kornjaca,ga kad skidam uradim sve i miran sam.Odma i novo ulje sipam i ne mislim na menjac vise.
Ipak nebi vise da isterujem sebi pare iz dzepa 350 evra je nova menjacka kutija morace nesto i novo od unutrasnjih elemenata da se izmenja sto budem prebacio iz stare kutije + majstore opet da placam,u okolini mi traze od 350 do 500 evra za taj posao.Polovni menjac nebih zeleo da kupujem jednostavno nemam poverenja ko ga je vozio,koliko radnih sati ima,dali je vec otvaran....
Mislim da ce mi biti najpametnije da ubacim nov menjac i ne razmisljam
Kolko koštaju ti lezajevi i meni izbacuje iz 7 i 8 u 7 malo i zuji paću morati i ja najverovatnije zato pitam da znam otprilike kolko šta košta kolko uzima majstor za ruke i kolko su lezajevi naravno ako je ostalo ok??