Motorne testere

Sta mislite o husqvarni 346xp?
Nudi mi covek za 200e testeru,vizuelno je ok,kompletna,sve na mestu,samo kad sam je otvorio vidim da je cilindar zamenski(Meteor). Ima dobru kompresiju,pali dobro,mac husqvarnin dobar,podmazuje lanac.....
Da li vredi te pare,koristio bih je kao hobi testeru poneko orezivanje i 5-6 metara drva godisnje?

Kupljena,pa kako bude....

Imam Husqvarnu 61, kada secem drva u dvoristu radi normalno, ali čim je odnesem u sumu i okrenem na stranu, već na pola drveta krene da puca iz auspuha i guši se. Testera je ipak stara, kupio sam je pre 2 3 godine od rodjaka, naravno testirao sam je u dvorištu i bio zadovoljan, dok je prvi put nisam okrenuo. Šta to može da bude, da li se isplati uopšte popravljati i ulagati u nju, ili se jednostavno otarasiti a uzeti nešto drugo? Koristim za svoje potrebe, imam stihl 230, ali mi treba i jedna veća od nje.

Poslato sa NTH-NX9 pomoću Tapatoka

Karburator je problem...
Rekao bih da nepravilno meša vazduh i gorivo...
U tvom slučaju, po simptomima, verovatno dobije previše goriva....
Odnesi nekome stručnom, koji ume i ZNA kako da pravilno našteluje karburator...
Postoji velika verovatnoća da će samo štelovanje karburatora, bez dodatnih troškova, rešiti problem....

Karburator je problem...
Rekao bih da nepravilno meša vazduh i gorivo...
U tvom slučaju, po simptomima, verovatno dobije previše goriva....
Odnesi nekome stručnom, koji ume i ZNA kako da pravilno našteluje karburator...
Postoji velika verovatnoća da će samo štelovanje karburatora, bez dodatnih troškova, rešiti problem....
Hvala na savetu, javljam ako uspem da rešim problem šta je bilo na kraju

I moja 61 pocela da zeza.
Posle 25god eksploatacije, masina je dobra i dalje, vizuelno je u top stanju (poslednja serija H61, lici na 365) ali neke stvari su popustile jednostavno.
Stanglice dobile lufta, gas ostane zaglavljen, karburator zeza, slabije pali i ne radi lepo, starter isto zeza, da li cu je sredjivati ili ne, videcemo, svakako ne bih da je uvalim nekome.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Cisto nagadjanje ali verovatno karburator ili vuce fals vazduh...
Kad vuče "falš" vazduh , obično je simptom prevelik ler gas...
A uzrok su , najčešće, "gotovi" semerinzi na radilici....😉
Većina vlasnika-korisnika testere, ako za to postoji mogućnost, odmah poseže za šrafcigerom i "čačkanjem" H i L dizne, "na sluh".... 😝
Predlog kolegi @Krka1 , ako nisi stručan, bolje nemoj čeprkati po karburatoru, odnesi u " kršten" Servis...
Još nešto, to možeš i sam, skini i očisti auspuh...

Inace pohvale za vallorbe turpije...ne secam se kako se stihl-ove drze ali ove lepo rade.Vise puta ostrio pa malo ocistio brake cleanerom te opet lepo radi.Oregonove na stihl lanac dusa im izlazi.

Imam problem na testeri nece da upali, ne daje znake zivota.

Sumnjiva mi je elektronika. Malo sam gledao po klipovima.

Imam ovaj simptom kada se otkaci zica gasenja testere za paljenja imam varnicu.

Kao sta ovaj majstor objasnjava

Nazad
Vrh