Mali update što se tiče MS 170 i MS 180...lično sam se uverio (pre mesec dana), Nemačka (Minhen), Austrija (Beč, Linc) da na njima jasno piše MADE IN CHINA, kako na kutijama tako i na bloku testere.Ono što je zanimljivo je, da kada sam pitao prodavce da li su to originali, svi su u tvrdili da jeste, po malo i podsmehljivo...Kada sam i pokazao šta piše,ostali su u čudu i neverici.Njihovi veliki prodajni lanci (OBI, Bauhaus, Zgonz...) su preplavljeni kineskom robom...ono što je "dobro" da to jasno piše.Ne znam koliko su konkretni modeli "popustili" sa kvalitetom (ili bar kvalitetom kontrole proizvoda), ali Stihl testere se tek od MS 231 potpisuju kao Made in Germany.Profi program je sigurno neka druga priča.Što se Husqvarne tiče, ona je takođe svoj hobi alat prepustila jeftinom radnom satu, dosta se sklapaju u Brazilu (uostalom i Stihl),međutim, profi palete ostaju u Švedskoj.Pitanje dokle će i to biti slučaj...prelazi se sve više na aku amaterski alat.Neka moja preporuka,za ljude kojim treba testera za svoju kuću, je kupovina Oleo-Mac mašina...testere do 3ks su dosta jedfinije od Stihl/Husq., a kvalitet je često i bolji...sve su Made in Italy.Poslednjih par meseci su se pojavile i mašine koje se rađene u kooperaciji sa Kinom, ali to jasno piše i one su još jeftinije od originala.