15 godina ti radi testera sa mešavinom sa uljem sae 30 bez problema?
Da, sve vreme
. Tako radila i echo 452vl a tako radi i IMT 506 dan danas
.
Takođe nikada nismo praznili rezervoare niti ostavljali membrane bez mešavine. Nekako mislim da je za membrane pogubnije ako ostanu suve nekoliko meseci
nego da su u dodiru sa gorivom.
E sad nešto što ne mogu baš da razumem a tiče se brzine lanca na kraćem maču.
Brzinu lanca ( m/s) određuje broj obrtaja pogonskog lančanika (radilice) i prečnik pogonskog lančanika. Brzina će biti ista bilo da je lanac dužine 22 zuba, bilo da je 36 zuba. Razlika u brzini može da se javi ako govorimo o opterećenom lancu prilikom rezanja, pogotovu ako je on skroz u drvetu. Na praznom hodu ne može da bude razlike.
Stoji da će biti bolje podmazivanje lanca, jer je kraći, i biće sama mašina rasterećenija zbog manje zuba koji su u zahvatu za vreme rezanja ali suštinski
brzina lanca ostaje ista.
Ispravite me ako grešim.
- - - - - - - - - -
Ako si procitao toliko strana, sigurno si vec uvideo da preporuka za kineske testere skoro da i nema.
Topla preporuka bi ti bila da kupis jacu testeru poznate marke. Od najjeftinijih a opet kvalitetnih, preporucio bih ti husqvarnu 61.
Pročitao vala jesam, evo me već na 455-oj.
Zar nije husqvarna 61 dosta star model i sa slabijom amortizacijom? Ili sam ja pomešao modele od ovolikog čitanja
Gledao sam ovo ulje u Nišu i to je ta cena, 1200 din.
[/QUOTE]Sto se tice ulja, provereno dobra kombinacija ti je husqvarnino hp ulje koje kosta 1 litar 1200 din.
Ako bas hoces da zadrzis te kineze, onda ne diraj lancanike, vec samo kupi kraci mac, i na taj nacin si sacuvao svoj lana, koji ces skratiti, i dobiti jacu testeru i bolje podmazivanje. Uradi to na laksoj testeri kako bi ti sluzila za iskresivanje.[/QUOTE]
I moja ideja je da na slabiju stavim taj kraći mač i lanac. Promena koraka lanca mi nije problem, menja se samo prsten lančanika a imam oba.
Pitanje je samo koji konkretan mač i lanac da uparim. Znam da postoji 35cm, 3/8 , 1.3 piko ,lanac 26 zuba . Koji je pandan za korak 0,325 , 35cm?
Imam nekoliko lanaca u solidnom stanju koji su mi ostali od echo testere pa sam zato nabavio prsten lančanika 3/8, da bi ih potrošio. Nisu još za bacanje.