Motorne testere

Znaci to je u redu,ja sam mjerio kad masina nije opterecana,e jos me interesuje koji je kljuc,savciger za stelovanje dizna,i koliki je max broj obrtaja neopterecenog motora kod husdvarne 61f,jer ja sam nastelovao na 11000 bez opterecenja,a mozda treba vise,i hvala puno DEJANE[/QUOTE]

Ja bih ti preporucio da angazujes nekog ko zna sta radi, da ti to podesi. Obzirom na pitanja koja postavljas, tesko da ces to nastelovati preko foruma.
Najpre ce biti da ces je podesiti tako da ti masina nema ispravno podmazivanje. Onda znas sta sledi: posle 5-10 ili 20 rezervoara(zavisno od stelovanja) masina zaribava sigurno.
Samo moj savet.

- - - - - - - - - -

Ajd malo meni pomoci ako moze. Drugar mi ima stilovku 051 i problem je sto je rastelovao vijke na karburatoru H i L. izgleda su membrane u pitanju jer slabo prihvata bilo kako stelovanje pa ako neko zna bar pocetno stelovanje koliko se zakrecu vijci. Pokusacu jos tako pa ako neodradi kako treba iole menjati membrane. Jednostavno duze vremena nema punu snagu i da propeva sto rekli nego se ili gusi i nema snagu ili nedostaje goriva i trokira

To mi lici na zacepljene kanale ili malo sito u karburatoru.
Znaci kompletno rasklapanje karburatora, ciscenje u nekom rastvaracu, zamena membrana i stelovanje klackalice.
Ako ne pomogne onda nov karburator..
Nebih rekao da su semerinzi ili vakum, jer se drugacije manifestuje.
Takodje, 051 ima osetljivu elektroniku, to je jedan od cescih problema na njoj. Tada tesko/nikako pali vruca..

Dobro je sve proslo i nastelovao sam je.Ta testera je odradila mnogo posla posto je bila u profi secenju suma do pre 10 god.Taj covek je uradio punu generalku i nov karburator je tad stavljen nego evo sta je bio problem. Vijci koji stezu karburator za stublinu su otpustili i vijci bili za H i L skoro 2 kruga odvrnuti. Zato se cudno ponasala pre neko vece pa je nisam hteo po mraku otvarati. Sad uzeo prvo da je pregledam odoka sto rekli i pronadjoh falinku. Na po 1 krug priblizno sad radi ko singerica a fino sam joj sdoterao turazu da neode u piskanje nego njeno karakteristicno pevanje. Hvala na pomoci

stihl 051,070 i husqvarna 650/770 su poznate po odvrtanju srafova...jos i 051 po pucanju prirubnice karburatora ili krimer plastike ko kako kaze
sto kaze kolega Mirosti...elektronika zna da pravi problem takodje....tj bar se meni pokazalo da najvise crkava elektonika ispod magneta...dok sama bobina mozda sam jednu zamenio

grunt nemoze...bez testere nista,svaka testera prica za sebe
od aparata postoji samo za ispitivanje dali negde pusta karburator...takozvani vakum aparat...

Pozdrav društvo!

Pre par dana smo kupili Husqvarna 445, za neku jaču nismo imali novca... Imamo potrebe za domaćinstvo, znači oko 20-30 m3 drva za ogrev treba pripremiti i oboriti ponekad neko drvo, skratiti krošnju itd.
Ima li neko tu testeru i kakvi su vam utisci?

Hvala!

Prijatelj je kupio takvu prošle godine, što se mene tiče taman za te poslove koje pominješ. Kod mene se već 25 godina za iste poslove koristi stihl 023 koja ima gotovo iste karakteristike i ne pokazuje znake umora.

Samo kvalitetno ulje za mješavinu, dobra turpija za lanac i opleti. :osmeh:

Prijatelj je kupio takvu prošle godine, što se mene tiče taman za te poslove koje pominješ. Kod mene se već 25 godina za iste poslove koristi stihl 023 koja ima gotovo iste karakteristike i ne pokazuje znake umora.

Samo kvalitetno ulje za mješavinu, dobra turpija za lanac i opleti. :osmeh:

Hvala na odgovoru! :)

Ulje smo kupili u istoj radnji, vele da je original, to se podrazumeva da nema igranja sa uljem kada je kupovina u pitanju. Mi imamo i dedinu Stihl 051 koju je on kupio još u Nemčkoj osamdesetih, ali je ona preteška za mog starog, pa smo rešili da je prodamo, a da uzmemo ovu Husq. 445.

Pozdrav društvo!

Pre par dana smo kupili Husqvarna 445, za neku jaču nismo imali novca... Imamo potrebe za domaćinstvo, znači oko 20-30 m3 drva za ogrev treba pripremiti i oboriti ponekad neko drvo, skratiti krošnju itd.
Ima li neko tu testeru i kakvi su vam utisci?

Hvala!
Imam ja 445, evo vec treca godina. Testera je za svoju cijenu odlicna, neces imati problema sa njom sto se tice rada u domacinstvu. Redovno cisti iskrolovku (mrezicu na auspuhu). Redovno cisti filter i svjecicu, jer zna teze da pali i gasi se na leru zbog zaprljanosti. Jedina zamjerka, bar po meni je kvalitet izrade par dijelova, ručke i auspuha (plasična ručka i auspuh bez ikakve zastite), ali to nista ne utice na rad motorne testere. ;)

Da, tu mrežicu (hvatač varnica) povremeno očisti (lagano čeličnom četkom), hoće da nakupi gareži i značajno smanji izduv, motor se pregreva i gasi na leru.

Imam ja 445, evo vec treca godina. Testera je za svoju cijenu odlicna, neces imati problema sa njom sto se tice rada u domacinstvu. Redovno cisti iskrolovku (mrezicu na auspuhu). Redovno cisti filter i svjecicu, jer zna teze da pali i gasi se na leru zbog zaprljanosti. Jedina zamjerka, bar po meni je kvalitet izrade par dijelova, ručke i auspuha (plasična ručka i auspuh bez ikakve zastite), ali to nista ne utice na rad motorne testere. ;)

Da, tu mrežicu (hvatač varnica) povremeno očisti (lagano čeličnom četkom), hoće da nakupi gareži i značajno smanji izduv, motor se pregreva i gasi na leru.

Hvala na savetima! Jel bi moglo to čišćenje kompesorom? Nekako mi čelična četka zvuči.....

Ne skodi cetkom ocistiti, ostruzes gares. Narocito pri razradjivanju motora, zna se nakupiti...

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Koliko kosta da se opere karburator u ultrazvucnoj kadi? Nadam se da sam pogodio izraz :)

od 500 do 700 dinara
ali neuspe svaki put...
uzmite manju staklenu teglu sa poklopcem i sipajte nitro razredjivac u nju...karburator rastavite i potopite u nitro....teglu zatvorite i nek stoji tako...svako malo protresite teglu.... meni stoje karburatori po 2-3 dana
koliko trunja ispadne iz karburatora to je neverovatno....nitro nagriza prljavstinu a muckanjem je terate napolje iz kanala....
kad izvadite karburator iz tegle izduvavajte odmah dok je tako mokar
ni ovo neuspe svaki put... mozda od 10 karburatora 8 uspe dva ne....nekad se mora drugi karburator
tegla nitro to ima svaka kuca...znaci trosak 0 :)

Nazad
Vrh