Ovakvu Viladžerku ima i moj zet, a kupovina ovakve testere (po mom iskustvu) je čista lutrija...
Možeš dobiti odličnu, koja pali iz prve, radi, seče drva zadovoljavajuće, a možeš naleteti na NOVU iz radnje, pa neće da upali čak ni prvi put da je razradiš, pa kad odradi jedan rezervoar, opet neće da pali, pa drukaj gorivo, grej svećicu i sl..
Pa kad upali iz 9. pokušaja, a ono neće da baca ulje, ma čista danguba i neuroza...
JEDINA DOBRA STVAR na njima je mač i lanac (PRVE UGRADNJE) ORIGINAL Oregon, seče sve na šta naiđe, ČAK i CREPOVE, pošto je moj zet koristio da iseče otvor u plafonu za novi odžak, a sekao iz kuće, kad otišao na tavan, imao je šta i da vidi, "pruzujao" preko gomile crepova (i to onih biber-crepova, tvdih ko kamen, da čak i brusilica cvili na njima kad ih sečeš) i samo 1 zub otkinuo, ostali su neverovatno malo bili oštećeni, tako da mi nije rekao kada ju je doneo da naoštrim lanac, da je sekao crepove, ne bih ni primeti, osim što sam onako, u priči pitao, kako je polomio taj zub...
Neverovatno, ja kad pređem mojom Stihl-ovkom samo ovlaš preko kakvog eksera, polomi bar 2, i ostale ošteti da mi treba da popravljam lanac oštreći ga iz par puta...
DA SE POHVALIM...
Popravio sam danas motorku, ako ste pratili Temu, znate šta joj je bilo, e naleteo sam na Internetu na Oglas za prodaju radilice, i to ORIGINAL Stihl, od ms180 iz 2009. godine, kupim je sa ležajima i semerinzima, za 2.000 dinara plus poštarina 189 dinara...Nema ni malo lufta, ležaji na njoj odlični, reče prodavac da nije puno radila (i verujem mu)...
Danas namontirao onaj stari klip (original Stihl, sa NOVIM karikama) na radilicu i upasovao u stari cilindar, sklopio mašinu, upalio, i radi odlično, ostavio sam je desetak minuta da radi na leru, i onda ugasio, pa opet upalio, pali ko mina, sutra ću da je isprobam u radu, da vidim kako se ponaša, ima li snage, neću puno, par drveta, za početak, dok ne legnu karike kako treba, mada je cilindar "na izdisaju" pa sam opet u potrazi za polovnim delovima, dokupim cilindar (očuvan), i NOV klip, i moja "starudija" (a i ja zajedno s njom) će opet veselo da zuji, neću joj dozvoliti (još) da ode u penziju...