Kolege imam mali problem,skoro mi se desilo da sam cisto motorno ulje prelio u jako prljavu kantu i kada sam ga sipao (u rezervoar za podmazivanje lanca),otislo je i nesto taloga u rezervoar.Od tada vise nije htela da baca ulje nikako,skinem lanac i mac,procackam malo zicom onu rupicu gde izlazi ulje,ali nista,jednostavno kap vise nije isla.Pogledam onaj usisnik u rezervoaru,spolja nije delovao zaprljano.Nisam imao cime da skinem rezervoar,pa mi padne napamet jedna verovatno glupa ideja,ispraznim ceo rezervoar i sipam cist dizel D2 i pustim da tako malo radi i turiram.D2 poce da izlazi normalno,a sa njim i dosta trunja.Isperem ja dobro ceo rezerv. i sipam cisto ulje,kad ulje poce da izlazi,e sad nisam siguran da li istim intenzitetom kao pre,ali je krenulo,a bas tada sam zavrsavao sa poslom i nisam imao vise gde da isprobam.Pitanje je da li dovod za ulje moze da se zacepi samo na usisu ili moze jos negde?
Napomena-letos je menjana uljna pumpa,a od tada nije radila testera ni celih 10 sati,u pitanju je Stihl Ms 290.