vladimir92
Član
Hvala dejane,pozvacu da vidim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa i probali smo kad sam je kupovao dal baca ulje(podmazuje)i pokazivao se trag,al je stvar izgleda da ona nekad podmazuje a nekad ne.nista zajebe se konj a ne magarac,menjam pumpu i valjda je to to.Pa odneses da ti zameni pumpu i od tih 30e oduzmes ovo sto ti je naplatio za promenu puza. Nije mnogo pumpa, to joj je cena.
Kad kupujes obrati paznju dali podmazuje to je osnovno.
Pošto sam ove seone sobalio jedno 10kubika, primetio sam da na Stihl lancu ostaju tragovi, tj, ako sam strugao neko debelo stablo , pa je stablo unutra crvenkaste boje, onda je na lancu, po zubovima ostala ta crvenkasta boja..da li ulje nije moglo doboljno da podmaže lanac, šta li je, ali naprosto vidim da od metalik sjajnog lanca, postao je crvenkasno ofarban lanac, nije okaljen, kada je okaljen onda je valjda plavičast..nema šanse, pazio sam..samo me interesuje da poskidam te naslage i prljavštine koje su se nahvatale po lancu..Uputstva mi sada nisu tu, ali se sećam da je pisalo da lanac treba isprati (okupati) u čistom benzinu..pa me interesuje da li je to tako..ili ga treba oprati u dizelu..?? Sve ovo pitam jer mi uputstva nisu tu i kucam po sećanju, jer poslenje uputstvo koje sam čitao bilo je za moj IMT506, gde se izričito navodi da nikako neke delove od IMT506 ne treba prati benzinom, već ISKLJUČIVO DIZELOM.
Pošto sam ove seone sobalio jedno 10kubika, primetio sam da na Stihl lancu ostaju tragovi, tj, ako sam strugao neko debelo stablo , pa je stablo unutra crvenkaste boje, onda je na lancu, po zubovima ostala ta crvenkasta boja..da li ulje nije moglo doboljno da podmaže lanac, šta li je, ali naprosto vidim da od metalik sjajnog lanca, postao je crvenkasno ofarban lanac, nije okaljen, kada je okaljen onda je valjda plavičast..nema šanse, pazio sam..samo me interesuje da poskidam te naslage i prljavštine koje su se nahvatale po lancu..Uputstva mi sada nisu tu, ali se sećam da je pisalo da lanac treba isprati (okupati) u čistom benzinu..pa me interesuje da li je to tako..ili ga treba oprati u dizelu..?? Sve ovo pitam jer mi uputstva nisu tu i kucam po sećanju, jer poslenje uputstvo koje sam čitao bilo je za moj IMT506, gde se izričito navodi da nikako neke delove od IMT506 ne treba prati benzinom, već ISKLJUČIVO DIZELOM.
Bukvalno se zalepi ta masa od drveta na zub lanca , uprlja ga, iako je lanac bio naoštren regularno..To se dogodi samo sa odredjenom vrstom drveta, istog tog dana, pre toga sam sobalio 10metara i sve super.Meni se to desilo prilikom obaranja nekih starih kajsija...Nisam verovao kakvu je boju imao lanac...