Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa korpom za skupljanje trave ili bez? Pretpostavljam sa, jer je kupljenje sitne trave nakon košenja jako dosadan posao pogotovo za toliko prostora.
Ja sam prije dvije godine kupio villager V46 i jako sam zadovoljan, a ima slična samohodna varijanta VR46. Motor je Briggs&Strattion, samo sipam gorivo i redovno mijenjam ulje. Povremeno operem filter vazduha kad vidim da se zaprlja i to bi bilo to. Svjećicu sam samo jednom odvrnuo da vidim je li uredu, a inače ni tad nije bilo potrebe.
Ako nema kamenja oštrenje noža svaki treći put za otprilike istu površinu kao kod tebe ili češće ako se baš neki zakači.
Prije nje sam imao neku italijansku sa tecumseh motorom koja je ispustila dušu nakon jedanaest godina službe i nisam je popravljao samo jer nije imala korpu.
Za ovu sam se odlučio iz razloga što sam dobio najveći odnos uloženo/dobijeno, garancija je dvije godine, a ovlašteni servis na petnaest minuta vožnje. Rezervnih dijelova svugdje ima kad zatreba, ali se nadam da ih skoro neću tražiti.
Kućište je skroz metalno i ručke su izuzetno jake (na prethodnoj su dva puta pucale dok ih nisam svojski ojačao). Bez obzira šta budeš kupovala ne uzimaj one sa plastičnim krajevima gdje se kače ručke jer to hoće popucati kad se više radi i onda postaje neupotrebljiva.
Pošto si žensko bitno je isto da paljenje nije teško, a na ovoj je zaista lagano. Još nikad nisam povukao uže više od tri puta čak i kad se dugo ne koristi.
Ručke se mogu podešavati u dvije visine, a visina košenja se podešava jednom polugom bez ikakvog alata.
Ako se još nečega sjetim napisaću, uglavnom to je moje iskustvo i neka preporuka na šta posebno treba obratiti pažnju.
I da, zaboravio sam da su kod ovih kosilica točkići sa ležajevima i izuzetno kvalitetni pa ako se baš ne tjera po nekim džombama, neće biti problema sa pucanjem niti će osovina pojesti plastiku pa da se razlete nakon 2-3 godine kao na mojoj staroj mašini.
Sretno u nabavci!