Motokultivatori - opšta tema

prvi put cujem verovatno dobro sitni zemlju a i veliko optrecenje za motor ipak su to inzenjeri predvideli sigorno ima efekta
Pozdrav!Ja se nadam da ovaj sistem kontra rotacije na frezi nece biti problem u smislu opterecenja motora,tim vise sto je kod mene u pitanju dizel motor Kama Kipor,koji nije jak,5 ks,ali za moje potrebe dovoljan.

Imaš da se čudiš koliko snage imaju ti Kipor motori.Ja sam prezadovoljan sa mojim.Potrošnja je toliko mala da je za ne poverovati.

kad na mojoj Valpadani(14ks) zaboravim kad sam sipao naftu,mogu misliti koliko trosi on sa 5ks

Zahvaljujem,ja sam pocetnik u koriscenju masina,a zemlja je do sada obradjivana rucno.Moze li neki savet u vezi same tehnike koriscenja motokultivatora,svaka caka bice dobrodosla.Pozdrav!

Zahvaljujem,ja sam pocetnik u koriscenju masina,a zemlja je do sada obradjivana rucno.Moze li neki savet u vezi same tehnike koriscenja motokultivatora,svaka caka bice dobrodosla.Pozdrav!
dosta sirok pojam,prvo nabavi masinu (ako vec nisi) i lagano na posao...naravno da ima dosta caka i problema.Tek kad krenes sa poslom,bilo da je u pitanju samo snalazenje sa komandama,eventualnim kvarovima na motokultivatoru,dolazi na red tehnika i cake u samoj brazdi,sto opet zavisi od tipa masine(benzinac,dizel,vuzna freza...).Naravno da smo tu da pomognemo :ppozdrav:

Zdravo momci! Hocu da kupim motokultivator, imam dva u ponudi. jedan je Labin progres, benzinac 9ks 550 e s tim sto uz njega ide prikolica koja ima kipu i kosacica. a drugi je honda f600 6 ks benzinac.470 e. od prikljucaka uz njega ide samo kopacica sto se montira umjesto tockova.Zanima me koji je motokultivator bolji? Meni treba prvenstveno za kosenje.Hvala unaprijed na odgovoru!:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Може ли 509 да се избори са високом травом између воћака? Да ли прво ићи плитак пролаз или ће се свакако трава замотавати око фрезе?

to su muke...ako je velika trava prvo kosacica,trimer...pa tek onda freza,jer kad se umota j... si jeza u ledja,a i od posla nema nista

to su muke...ako je velika trava prvo kosacica,trimer...pa tek onda freza,jer kad se umota j... si jeza u ledja,a i od posla nema nista

Pre par godina sam kosio po nekom voćnjaku sa 506 LS.Kosa je radila bez problema,ali kako se divlja kupina omotavala oko osovine i koliko puta je zaustavila frezu-to je bilo neverovatno! A posle svakog puta razmotavanje vrzine i čišćenje...Robija 100%...

e zato je pravovremeni rad svje i svja...jer se nista ne ustedi kad preskocih neki put,potrosnja goriva,mucenje masine o sebi i zivcima da ne govorim,vise puta placena skola :svinja:

e zato je pravovremeni rad svje i svja...jer se nista ne ustedi kad preskocih neki put,potrosnja goriva,mucenje masine
Тако је купљено а претходни власник од бербе није ништа радио. Густ засад, може само култиватор или Тома В. Дал' би редуктор и добро наоштрене мотичице помогле да се не мота?

ma tu burazeru ne pomozu ni kozne gace...ili kosidba ili probaj sa frezom i sa odmotavanjem trave ...robija!Ne znam kolika je povrsina,ali nesto moras uraditi!

Kod mene je IMT 506 i nema ništa gore kao kad se na kopače namota trava pa muka.
Kosa na 506 je dobra stvar i nikad nisam imao problema sa tim motanjem, a ranije sam dosta kosio. Nikad nisam imao kosu, ali sam uzimao od komšije i to onu od 100cm jer je mnogo bolja od one od 120cm.

ma tu burazeru ne pomozu ni kozne gace...ili kosidba ili probaj sa frezom i sa odmotavanjem trave ...robija!Ne znam kolika je povrsina,ali nesto moras uraditi!
1КЈ. Значи заје_о сам се што нисам купио машину са косом и карданком за 900€.:udri: К'о велим, шта ће ми две машине, ливаду немам, једино карданка. Мораћу неког да зезнем, да му платим, да то доведе у ред па да после одржавам или да купујем косу. Дал' се и овде стављају мањи точкови за кошење као код 506?

Nazad
Vrh