Motokultivatori - opšta tema

Pa da ali tada ne skrećes. Koristi se samo kad zaglavis. I samo pravo.

Ali nije mi jasno kako je fabricki prikolica bez pogona koja je pravljena u imt-u kako su oni inzinjeri mislili da se upravlja pri transportu.Imam u katalogu i kardanku imt i obicnu imt.

Kako je IMT radio to nikome nije jasno. Oni 40 godina nisu mogli malo, ali samo malo da unaprede 506 a tek nešto više.

To si upravu.Ima tu dosta stvari koje bih ja promenio.Na primer da bi frezirao moras da kupis onaj reduktor da bi freza brze isla da bi ispalo dobro to sto radis.

Sreća pa ja samo prodajem te mašine ne radim sa njima. Ali za mene je goldoni zakon. Ili bilo koji italijan. Ali ljudi se plaše delova pa kupuju domace

Ja sam moj prodavao 2 meseca i nisam ga prodao.Sad sam ga odvezao u selo da ga koristim dok traktor ne popravim.Samo da kazem nesto mozda i ti znas imt 504/506/507/509/518 su licencirani agrijini kultivatori(nemacka firma)tako da to nije plod nasih inzinjera i imt-a.Goldoni nikad nisam vozio niti imao da bih pricao nesto o njemu,nesumljam da su nesto italijani prepustili slucaju.Uglavnom mene sluzi od 86 i dosad je imao 1 generalnu i neka vratila su menjana u menjacu(iskakao iz brzina) proletos.

Pa jeste Agria licenca ali od pre 50 godina. I nisu iskopirali 100% kao što je labin kopirao goldoni

Mislis li da je lakse upravljati pod blokadama kod agrije 1700/imt 509.Razlika je bilo agrija je imala 2 benzinska motora cinimi se ilo i hirth i dizel hatz,a imt je koristio dmb pod licencom lombardinija lda 450/510.

Ne znam nisam imao nijednu agriju. Ali mislim da su morali nesto da izmene za tolike godine. Da unaprede taj motokultivator

Moj ima stari tip blokade znaci isto ko i agria 1700.A ovi 90 godiste imaju blokade koje rade na principu zakacke kao rucna kod kola.Kolko sam shvatio ti i preprodajes motokultivatore,jel si imao holdera ili valpadanu?

Valpadane jesam. Holder nisam. Valpadana je najzastupljenija u mom kraju. Ima je više nego imt.

Holdera ima fosta po internetu.Ipak dobro se drze s'obzirom da su to masine iz pedesetih godina proslog veka.po tome moglo bi se reci da su bas kvalitetno uradjeni.sachs 500 2 taktni dizel vodeno hladjen 10 ks.

To nisam video uživo. Ovde kod mene uglavnom italijani dovezeni 80ih godina. Pretežno su gastarbajteri ovde pa to niko i ne koristi stoje po šupama, garažama.

posto sam dosao u posed vucene freze za moju hondu odlucio sam da je malo pretresem. Freza je sa sest redi moticica i odlucio sam da krenem od lezajeva koji nose osovinu sa moticicama. Jedva sam uspeo da skinem levi lezaj dok desni nema sanse tj. ne mogu ni da dodjem do njega. Nikako ne mogu da skinem zadnji red moticica i da dodjem do lezaja. Ako ima neka caka i ako neko zna neka javi. Lanac je malo labav ali nista strasno. Moticice su poprilicno istrosene pa cu ih menjati a oklop freze ide kod limara da ga sredi da lici na nesto. CSve u svemu bice kao lutka kada zavrsim sa njom

Pozdrav svima. Imam jedan problem koji se odnosi na motokultivator dizel. Ovako juce sam dibio motokultivator lombardini dizel model 6ld360 u profakturi je naznaceno da je 10 ks. Uvidom u tablicu motors stoji da je 5,5 kw, sto znaci da je 7,5 ks. Odmah sam kontaktirao prodavca I u vise navrata razgovarao sa radnicima a na kraju I sa direktorom, isti Su me ubedjivali da je motokultivator nominalne snage 7,5 ks, a da prilikom maksimalnog obrtaja 3600 dostize snagu od 10 ks. Pitam da Li je to realno? Ili sam obmanut (isporucili slabiji motor a prodali po vecoj ceni). Bio bih Vam veoma zahvalan ukoliko dobijem podrobnija obavestenja, to mi je neophodno jer neznam kako ce komisija Ministarstva u vezi toga doneti odluku o povracaju novca tj. subvencije.

Pozdrav svima. Imam jedan problem koji se odnosi na motokultivator dizel. Ovako juce sam dibio motokultivator lombardini dizel model 6ld360 u profakturi je naznaceno da je 10 ks. Uvidom u tablicu motors stoji da je 5,5 kw, sto znaci da je 7,5 ks. Odmah sam kontaktirao prodavca I u vise navrata razgovarao sa radnicima a na kraju I sa direktorom, isti Su me ubedjivali da je motokultivator nominalne snage 7,5 ks, a da prilikom maksimalnog obrtaja 3600 dostize snagu od 10 ks. Pitam da Li je to realno? Ili sam obmanut (isporucili slabiji motor a prodali po vecoj ceni). Bio bih Vam veoma zahvalan ukoliko dobijem podrobnija obavestenja, to mi je neophodno jer neznam kako ce komisija Ministarstva u vezi toga doneti odluku o povracaju novca tj. subvencije.
Ako je po fabrickoj deklaraciji motor od 5,5kw,neznam sta su onda stavljali 10ks.E sad ti nisi naveo pri kolikom broju obrtaja taj motor razvija 5,5kw po fabrickoj deklaraciji,jer verovatno da on moze da razvije veci broj obrtaja a samim tim i veci broj konja.Samo sto nije zdravo po motor da prelazi preko tih fabrickih merenja obrtaja.Moze i na traktoru da se odvrne saf na bos pumpi koji ogranicava maksimalan broj obrtaja koji se moze dati na rucici za gas.Sve u svemu morao bi da nam kazes obrtaje po fabruckom uputstvu pri kojim razvija 5,5kw.

- - - - - - - - - -

Upravo gledam na lombardini sajtu za tvoj tip motora.Evo sve da navedem sto pise:snaga motora 5.5kw/7.5ks;zapremina 349cm3;broj obrtaja 3600(znaci 5,5kw pri 3600 o/min);precnik cilindra 82mm,hod klipa 66mm;kolicina ulja u motoru 1,5 litara;tezina motora 45 kg.Znaci po ovim podatcima nema sanse da razvija 10ks pri 3600 o/min;trebalo bi mu barem 4000 o/min da bi mozda razvio 10ks,sto je po meni veoma male sanse da razvije taj motor.

Nominalna snaga je ona koja se dobija pri max.(fabricki preporucenom i nastelovanom) broju obrtaja motora,tj.merenje te snage se vrsi na zamajcu,ako na tablici pise 5,5kw,onda je to ta snaga,u fakturi,racunu,moze pisati svasta,kao sa onim trimerima i testerema gde je snaga uvecena i 5 puta od stvarne snage motora,cisto radi bolje prodaje.

Secam se da su za Mutu uvek pricali da je 10ks, iako je nosila motore LA300(5.15kW) i 6LD360(5.5kW).
Nikad mi nije bila jasna logika da se iznose takve informacije, ali jednostavno je tako i tu nema pomoci. Svak prica sta mu se svidja..

GM80 to je dosta tesko rasturiti verovatnoca da je to tamo sve zapeklo velika, mislim na moticice,tamo jedino srpski kalauz pomaze cekic od pola kile izbijac i udri......svaki lezaj drzi zeger ja mislim da je sa spoljasnje strane...ako se nevaram davno sam radio nesecam se svih detalja......moticie moras da rasstavis skroz ,gledano od sredine ka spolja skines skros spoljni par...tako da ti ostanu samo 2 reda motika i tu bi trebalo da ima sraf koji drzi moticice zategnutu za glavnu osovinu.... i onda kad to odvrnes onda ako nece polako sici onda moras sa kalauzom :D :D javi sta se desava nadam se da sam pomogo jer davno sam radio nesecam se bas svih detalja...

Nazad
Vrh