Ja isto gulim kožu jer mi ne treba, ali to radim na malo drugačiji način nego sasasasa...
Imam ispod kuće u balkonu ubušene dvije kuke preko kojih prebacim konopac, na oba kraja konopca svežem omču, od kojih jedna ide na jednu, a druga na drugu nogu ćurana, tako da bukvalno visi sa glavom nadole. (Otprilike kao na videu koji je na prvoj strani ove teme). Kada ga zakoljem, ne skidam ga sa konopca nego ga tako počnem guliti. Počinjem tako što mu na zglobu kod vrha bataka (prelaz bataka i kandže) zarežem kožu skroz oko noge, a onda kožu rasječem od tog reza prema kloaki. Isto uradim i na drugoj nozi. Potom kožu gulim bukvalno kao što se guli ovca, znači jednom rukom držim kožu zategnutu, a nožem u drugoj ruci odvajam kožu od mesa. Guljenje je malo teže po leđima i na samom početku oko bataka, kao što je već rečeno, a dalje većinom i ne gulim nego samo potegnem kožu koja se skine kao čarap.
Nekako mi guljenje ljepše, meso ostaje čišće, ne petljam oko temperature vode, nema čupanja perja jer ono ide sa kožom, pa mi dođe ovako i lakše.