pujol
Član
I ja za malo da ostanem bez nekog rebra dok sam pokusavao da izmerim moje 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze samo zadnju cifru (u tvom slucaju 78 ili 82)pomnozis sa 6 i dobijas kilazuZoran0230 je napisao(la):Ja ih juče merio:178 i 182 a pre mesec dana 171 i 175.Tačno tako i izgledaju
Može li slike svih pet strana?....Evo nekih podataka koliko se to vidi .knjiga je iz 1950 g dok je moj deda jos studirao veterinu
ovde su navedeni podatci duzine trupa i obima trupa prema kojima se odredjuje kilaza .Slikao sam samo jednu stranu od mogucih 5 strana ,
Ali pise da ove mere vaze za simentalsku rasu
za traku neznam a i štaće ti kanap i preračunašDa li neko moze da mi kaze da li kod nas ima da se kupe trake za merenje teladi?Ja imam jednu kupljena u svajcarskoj pre 10 tak godina ali je izbledela.
Koliko se razumem u to merenje kanapom, metar ili kanap zavisi cime meris obim, treba da stegnes toliko da mozes dva prsta da podvuces ispod, da si tako uradio verovatno bi dobio meru kao sto je vaga pokazala... A sto se tice tog poluhostajna sto ti je izmerio vise na kanapu nego na vagi, cini mi se da za holstajna ide drugacija tabela nego za simentalce...ja sam mjerio svoja 3 mirna bika KIKI obim 178 sa jako stegnutim kanapom računica pokazala 468 kg a vaga 472 star11 mjeseci NONO kanap obim 168 opet jako stegnut konopac 408 kg star 9mj i 20 dana i vaga rekla 413kg i 3 PRCOJE (polu holstein)obim 163 kanap kaže 378 a vaga 369 star 9 mj, i par dana.Mjerio sam iza prednje noge odma uz nju a negdje sam pročitao da treba za širinu podlanice iza noge mjerit nezunam koje je tačno ali sve u svemu prodajem vagu.![]()