Kod mene je plavi.Kakav imas, onaj plavi agb ili crveni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene je plavi.Kakav imas, onaj plavi agb ili crveni
Danas sam okrenuo 20 obrtaja sjetvenu osovinu na dvorednoj sijačici,ispalo po 82 zrna iz svake baterije.U sjetvi ne primjećujem da ima odstupanja u razmaku zrna po tabeli iz kataloškog upustva.U pitanju je stara verzija sa gusenim pločama.Za 20 kruga osovine treba da ispadnu 100 zrna
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Ja sam te plave imo prodo neki dan i sijačicu i njih dosta mi je više bilo muke s time.Kod mene je plavi.
I ja se slažem.Bolje je po negdje i dva zrna nego da ti se zaglavi sjeme u sjetvenoj ploči i da tako siješ po čitavoj parceli.
Kod takvog semena okreneš ploču gde ti je žljeb prema tanjiru.Ako ti na 11 krje,stavi na 12.Ako su ti ova nova kućišta ( metalna ) onda stavi obavezno po 2 opruge jer sa jednom hoće da zaglavi skidač i onda će ti mnogo semena bacati a ovako samo teraj brale.Jedno pitanje za vas koji koristite oltove mehanicke. Kupio sam sejalicu i treba da sejem prvi put. Ima mehanizme za zrno po zrno. Interesuje me kako pravilno odabrati plocu. Treba da sejem as 160 i seme je dosta lose kalibrisano, tj sam oblik semena je los, pljosnato, usko a dugacko. Na 11ku mi zaglavljuje kada rucno probam a na 12ku zna bas cesto da prodje po dvoje kada potrefe neki los polozaj a tako zna i da ga slomi. Interesuje me na 11ku da li mora seme glat da prolazi ili sme po malo da zaglavljuje?
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka