Ako kupis dobar primjerak, navozaces ga se. Ako kupis neki koji je izradjen, neko se silio na njemu, nije odrzavao, normalno da ce se kvariti. Ti traktori koji trgovci uvezu kod nas imaju dosta dosta sati( dok mu na satu stoji magicna cifra 5-6000rs) i kad pocnu kvarovi, ne valja traktor. Ako se pojave neki simptomi, ljudi voze i dalje, moze to tako, i kad se desi kvar kriv traktor. Za dobar traktor treba izdvojiti vise para gore da ga kupis, nego sto on kosta kod trgovaca ovdje. Ja sam imao 3060 sa mjenjacem 16x16, sad imam 3060 sa mjenjacem 32x32. Problem kod 32x32 predstavlja jedan ventil, tj. O- ring, koji se potrosi i propusta ulje, i gubi pritisak, a to je toliko jednostavno za rijesiti, samo treba procitati u upustvu, a ljudi od toga naprave bajke i bajke. Sto se tice elektronike, instalacija kao i na svakom traktoru, samo sto mu je dodan kompijuter i nista vise. Ako me sjecanje dobro sluzi u elkontimi dodje oko 200€ popravka, tako da to nije neka pretjetana cijena. Ulje i filtere redovno mijenjati, ako se ne moze izdvojiti 150€ za ulje svakih 1000rs ne trebas ga ni imati. Ako je traktor bio kod domacina, naradices se sa njim, ako je siljen a jos za sve moras placati majstore, nadavaces se lijepih para, pogotovo jos sto deru cijene za dijelove...