joseva
Član
ni kod mene u pocerskom kraju nije toliko lose stanje. kvalitet je dobar. krupna, lepa boja, nema trule. doduse jeste da ima spaljenih strukova ali ono sto je ostalo je sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moje licno misljenje je da je mozda losija nego prosle godine,ali ne moze niko da mi kaze da je u Macvanskom kraju svaki 20-ti malinjak prosecan,a ostali nikakvi.A ni na rod se vidim ne zale ljudi....vec iskljucivo na cenu!
MA znam, ja sam u jesen zasadio oko 30 ari, kupio komad zemlje, uredio je, zasadio i evo pripremam betonske stubove i predvidam ih za PG mrezu.upravu si enese al jedan covek je sa svojim postom uneo dosta nervoze nama,a da ti kazem ja na svojih40ari sam ulozio dosta truda i rada sa svojom porodicom a da mi neko sad podcenjuje moj rad,sreca da imam jos dopunskih prihoda osim maline al brati na 30stepeni dok se neki kupaju na moru je veoma tezak posao,tako da ispod150din je sve pljacka srpskog malinara
Evo ja sam iz Brusa a malinu predajem čoveku koji sarađuje sa Mondijem čije je sedište u Kraljevu (ako sam dobro upućen). Dakle moja malina završi u Kraljevu a tvoja u Brusu! Slatko se ismejah Za ovo oko dogovora si potpuno u pravu, kao i za cenu od +-10 dinara u odnosu na ostatak Srbije. Što se ovogodišnje cene tiče, (cifra tolka da se samo šapuće- što bi rekao Đole) svi još uvek mudro ćute. Ako vreme posluži, biće malina vrhunskog kvaliteta, potvrdiće to i slike čim počne berba, za nekih 10-ak danaJa poslednje dve godine prodajem predstavniku jedne hladnjace iz Brusa .
Dolazi njihova hladnjaca da uzima malinu i vozi za Brus , a njihovi ljudi dolaze sa kombijima i prevoze malinu iz samog malinjaka , sto mijako znaci , uzimaju po okolnim selima kolima i onda uvece se tovari sve u kamion i vozi za Brus , tacnije jedno mesto ispred Brusa .
Sa njima sam najzadovoljniji.
Ne verujem da kupuju u samom kraljevu.
Davao sam i hladnjaci Ples sa kojom nisam bio nesto narocito zadovoljan . Za njih znam da kupuju i u Kraljevu i Vrnjackoj banji .
Samo sam jedne sezone davao jednoj hladnjaci iz Kraljeva i uopste nisam bio zadovoljan . Ne secam se kako se zove jer je to bilo odavno. Ne znam da li jos uvek postoji ta hladnjaca .
Ja sam od kraljeva daleko oko 60 km . Ne znam tacno kakvo je stanje sada sa hladnjacama koje su blizu Kraljeva .
Mozes se raspitati za otkupno mesto hladnjace Ples . Vec tri godine odlicno posluju , i redovno isplacuju malinare . E sad cena je uglavnom ista +- 10 dinara .
Hladnjacari iz okoline lepo se dogovore , okupe i ugovore cenu tako da ne dolazi do njihove nesloge i dizanja cena pojedinih hladnjacara.
Jednom recju mafija je to .