MALINA-berba i cena 2016

Bio danas poslom u leskovcu tamo i danas 140 dinara placaju malinu i ne nude nikakvu doplatu kasnije -kazu zatvorena cena sta se to desava na jugu oni su prosle godine prvi preskocili 200 dinara u otkupu imali neki clan foruma otuda
u ponedeljak protest zbog najnize cene u zemlji kao da smo zadnja rupa na svirali :/ cene su svuda 140 kod svih izgleda se tako dogovorili a prvi sa cenom je izaso nektar sa 140 din i ne mrda ostali prate, i jos prete da ce cena pasti na 80 din... sramota! ja sa mojim hladnjicarem imam dogovor da nesme ici ispod 140 a ako ode iznad isplacuje mi zadnju cenu za celu berbu + 10 din/kg za moj prevoz

Okolina Leskovca 140, već isplaćuju. Otkad radim malinu nikad nije bilo nikakvih doplata. A voleo bih da upoznam te iskusne malinare koji kažu strpite se ljudi. Biće sutra, možda prekosutra. Znam priču.I živećemo bolje,samo se ne zna kad. Pustite to. Kad smo već ovce pokažite malo dostojanstva dok nas šišaju.

Za moje zemljake sa juga, evo Dejan u Jelasnici , uz dogovor, otkupljuje malinu na otvoren racun do kraja berbe. I on je i jedini, bar koliko ja znam, ovde kod nas koji tako radi. On radi sa Stanicem iz Arilja pa zato i moze da ponudi takve uslove. Da ne ispadne da ga ja sad nesto reklamiram samo zelim da pomognem ostalim proizvodjacima iz mog kraja jer znam sa kakvim prevarantima i hostaplerima moraju da saradjuju. Pa onaj Zamba, taj bi terao ljude da mu doplate sto im otkupljuje malinu, a i ostali su tu negde. Nasi problemi su ostali isti jos od pre neku godinu kad sam ja organizovao proteste u V. Hanu i uspeo da se izborim za vecu cenu. Nemamo ozbiljne otkupljivace i nemamo javno skladiste gde bi mogli da zamrznemo nasu malinu i da je prodamo kad nam bude odgovaralo a ne da nas tamo neki Zamba ucenjuje i preti sa cenom od 80 dinara.

Neproverena informacija Descour Arilje i Krops Pozega 180.Kasnije cu i potvrditi kada se raspitam

Sareno

pa stanic ima akontnu cenu vec par dana samo je ona 157 din
Nista ovo nije dobro rasina brus 150 dinara leskovac 140 dinara sabac 160 dinara arilje 180 dinara sad je najbolje prodavati u arilju ( prosle godine je bilo suprotno pa su ariljci krenuli da salju robu u sabac) sve ovo jako smrdi nece ovo na dobro da izadje ni proizvodjacima ni hladnjacama ( svtski kupci vide sta radimo manipulisemo sa trzistem i ne ponasamo se poslovno jer nemamo jedinsteven stav i cenu to pokazujemo i na ovom primeru nasu neslogu) umesto da postoji samo jedna cena svuda po srbiji garantovana i dobra za seljaka a takva da je hladnjacari izvezu i oni zarade ovako kud koji mili moji sareno i nejedinstveno bicemo lak plen za poljake a i za kupce po svetu

U hladnjači, gde predajem, istaknuta akontna cena 178 din. Sve mi se čini da će to, nažalost, biti i završna..

Ljudi hajde malo optimizma oko cene. Krenula je da raste berba jos nije ni na pola makar u Ivanjici ima tu prostora za podizanje. Ovi komentari tipa bojim se da je konacna cena su nasi drugari hladnjacari ili neki od nas sto mrace forum. Nije dosta ni 200din ali mora da predje tu cifru jer je rod ionako ocajan. Sobzirom koliko hladnjacara prati ovaj foeum zamolicu sve proizvodjace da vise ne pisu mislim da je kraj mislim da je dosta nego samo da traze visen jer realna cena ove godine s obzirom na kolicinu je 240din. Ima tu mesta zalepu zaradu i za njih i za nas a malina 200 mora preci ako hoce da narod bude miran jer ne znam koliko ce ljudi koji zive od maline mocu da preguraju godinu s obirom na prinose. Jos jednom nije dosta nista ispod proslogodisnje cene minimu. Pozdrav

- - - - - - - - - -

I samo da dodam nemate POJMA koliko je hladnjacara na forumu zato pazite sta pisete

Prvo treba da se izravna cena svuda po srbiji pa da onda imamo normalnu cenu maline ovakve razlike napravice nepravdu prema proizvodjacima i haos na trzistu

Nazad
Vrh