MALINA-berba i cena 2016

U Kraljevu na pijaci pre par dana maloprodajna cena je bila 250din . . .

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Ovo jeste početna cena, danas mi je javljeno,ali na otvoren račun se uvek računa zadnja cena. Ja sa njima imam ugovor. Uveravaju me da ovo nije konačna cena i da će rasti cena proporcijalno. Oni su dosta korektni i konkretni po nekim mojim ranijim dogovaranjima sa njima. Ja sa njima imam ugovor o organskoj proizvodnji maline, i od njih dobijam bespovratna sredstva za održavanje malinjaka. Ugovorom sam u obavezi da im isporučim 80% ukupne proizvodnje. Nadam se da ćemo lepo sarađivati.
Ivane jesi li siguran da su bespovratna sredstva, ovde u kv-u ljudi koji potpisuju sa njima dobijaju sredstva za održavanje malina, a vrednost tj. cenu tih sredstava vraćaju u rodu? Bar kako sam ja čuo. . .

Ivane jesi li siguran da su bespovratna sredstva, ovde u kv-u ljudi koji potpisuju sa njima dobijaju sredstva za održavanje malina, a vrednost tj. cenu tih sredstava vraćaju u rodu? Bar kako sam ja čuo. . .

Ako radiš organik onda se ne vraćaju. Bar sam ja to shvatio tako

Ti napisa da imas pouzdane izvore. 250 sabac,160 arilje.tako neka cena sa velikom razlikom.neko odredio 200 svuda. zna se ko ako si imao i prosle god.
da imam pouzdane izvore da ce krajnja cena biti 220-240 ali mi sad nesto to ne pije vodu. kod nas jos uvek nema cene ali mi hladnjicar reko da ce biti izmedju 150-160din a kasnije mozda ode gore. sve ispod 170 nije dobro :/

da imam pouzdane izvore da ce krajnja cena biti 220-240 ali mi sad nesto to ne pije vodu. kod nas jos uvek nema cene ali mi hladnjicar reko da ce biti izmedju 150-160din a kasnije mozda ode gore. sve ispod 170 nije dobro :/
Ja odavno ne verujem obećanjima I "pouzdanim" informacijama. Samo ono što piše na papiru kad predam. U odnosu na početak prošle godine sam u manjku 80000din. To je jedino sigurno trenutno.

Sent from my Z3 using Tapatalk

-18 05 2016

Смрзнуте малине - увоз у ЕУ

Обим увоза из Кине порастао је до дванаест 6,5 хиљада. Т. Увоз из Босне повећао, док 58 \% на 5,1 хиљада. Т. Важно је напоменути да је међу главним добављачима из замрзнутих малина у ЕУ био Мексико, који увози 1.1 хиљада. т то - готово пет пута више него прошле године. Било је значајне количине за тржиште, али указује на тражењу јефтинија алтернатива скупим замрзнуте малине у Европској унији - каже Мариусз Дзивулски, стручне анализе пољопривредних тржишта, БГЗ БНП Парибас.. Он објашњава да је, узимајући у обзир залихе из Чилеа, једног од водећих произвођача смрзнуте малине у свету, порасли су за скоро 20 \% г / г на 4,1 хиљада. Т, међутим, већи су за 47 \% мање него две сезоне раније, због релативно ниске понуде малине на тржишту.
- Имајући у виду предстојећу сезону, очекује се неки обнова за снабдевање унутрашњи, нарочито у Пољској. У 2015. Малина жетва је нижи за 30 \%, што је узроковано суше се јавља у Пољској. Назад колекције у Пољској, јер је ниво од пре две године би да обнови ниво европских акција. То би се одразило на пад цена замрзнуте производе на тржишту ЕУ - објашњава стручњак БГЗ БНП Парибас.
Он додаје да је важан аспект који ће имати утицај на тржиште и цене ће бити производња у Србији, највећи снабдевач замрзнутих малина ниеунијнего у ЕУ. Према информацијама Фоодневс, неповољни временски услови у текућој години може имати утицај на усеве, али не знају како ће утицати на коначни ниво у земљи.
- Цене смрзнуте малине на европском тржишту у првом и другом кварталу ове године. систематски забиљежен је пад. Могуће је да у извесној мери су изазвани изгледима за наредне жетве у Србији и Пољској. Фоодневс Подаци показују да је просечна цена пољских малина средином маја износио је 2,50 евра / кг и био је око 15-17 \% мање него на почетку ове године. - Каже Мариусз Дзивулски.

- - - - - - - - - -

Trenutno stanje;

U Poljskoj malina ima dosta veći rod. Trenutno cenu koče ili čak pokušavaju da zadrže na trenutno ponuđenih 160 din vlasnici stranih hladnjača ovde kod nas. Cena bi trebalo i mogla bi da izađe na 200 ali preko toga teško. - kaže direktor Nektar hladnjače.

- - - - - - - - - -

Isto kaže da cenu moraju da istaknu u naredna dva do tri dana

Nazad
Vrh