Pa to treba da bude veliki plus za Srbiju. Narod se vraća na selo,dovode decu u malinjake,rade,uče ih pravim vrednostima a i sebe uče. Pa ja ne bih svoj malinjak zamenio ni za jedan lokal u gradu,ne bi onu moju hoklicu što sedim dok plevim ni za jednu stolicu u bašti kafića,ni moj panj koji sam za mene posebno stavio (da se zapanjim) dok odmaram ispod jabuke koja je stara preko 60 god. Ja sam početnik, ali dosta čitam dosta učim. Sertifikovani sadni materijal koji je moj drug kupio u Čačku mu je prve godine uništen (rak korena)-pola malinjaka. Ja sam svoj kupio od Milomira Stojića. I mogu da se pohvalim njime. I ne mora da zaradim,meni je lepo na mom ranču. Ne radim samo malinu imam i 30 stabala jabuka, imam trave za košenje na izvoz.... Sve je to izazov za mene zato i volim to. I u Banji je bilo zasada maline (baš na placu rođaka do mene pre 30 god.) kada nije bilo nikakvih hladnjača itd. Nosilo se u zadruge i remilo se za drugu robu. Znači nisu samo ti krajevi bili pod malinom. Bilo je i to dosta u ovim krajevima,pod Gočom,Kopaonikom, Roćevići,Vrdila itd......Ja znam jer sam brao malinu.
I ja tvrdim da koliko god se maline sadilo i sadiće se ako Bog da , i sve nađe svoga kupca tako će i ona.