Malina - berba i cena 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde kad si toliko vec pametan,obelodani i nama koja je to hladnjaca u pitanju,da i mi znamo. Al ako slazes,javno cu najvecim lazovcinama da nazovem i tebe i ovog drugog. Nisam jos uvek al ajde reci koja je to hladnjaca,ima da odem licno i da vidim svojim ocima pa da dodjem ovde da ti kazem da lazes.
poslo sam ti na pp.a moj je problem sta cu obeledaniti I sta necu,i nem potrebu ni ti bilo kome da se dokazujem niti raspravljaam cini mise da si dobar covek.pa eto odgovorio sam ti. to je stavljeno ko akotna cena.jer nesto mora da stoji a niko jos nece da izlece.a I recje o ozbiljnoj hladnjaci.a I ovo je zadnji put da odgovaram na ovakve provokoacije.stvano nem potrebu nikom sta da dokazujem.a I nema potrebe da napadas VadanaSpas koji toliko lepih postova pise...ima I jo drugih hladnjaca alime mrzi da proveram samo iz razloga da bi nekom nesto dokazo...

poslo sam ti na pp.a moj je problem sta cu obeledaniti I sta necu,i nem potrebu ni ti bilo kome da se dokazujem niti raspravljaam cini mise da si dobar covek.pa eto odgovorio sam ti. to je stavljeno ko akotna cena.jer nesto mora da stoji a niko jos nece da izlece.a I recje o ozbiljnoj hladnjaci.a I ovo je zadnji put da odgovaram na ovakve provokoacije.stvano nem potrebu nikom sta da dokazujem.a I nema potrebe da napadas VadanaSpas koji toliko lepih postova pise...ima I jo drugih hladnjaca alime mrzi da proveram samo iz razloga da bi nekom nesto dokazo...
I ne pise nista,pa ni to sto ti nazivas akontnom cenom. A gde je inspekcija sad? aaaaaaa? A dal su negde,u nekoj sumi stavili da pise akontna cena,to jos nisam cuo,gde ja predajem i svi koje znam-nema te tvoje akontne cene. Ne znam,mozda danas stave,kisa pada,pa ce verovatno okaciti.

Glišić u Loznici plaća 205.oo, a u Ribarima znači 240,oo, neće moći tako!!!! Hvala na informaciji i obaveštavaj nas i dalje...

I ne pise nista,pa ni to sto ti nazivas akontnom cenom. A gde je inspekcija sad? aaaaaaa? A dal su negde,u nekoj sumi stavili da pise akontna cena,to jos nisam cuo,gde ja predajem i svi koje znam-nema te tvoje akontne cene. Ne znam,mozda danas stave,kisa pada,pa ce verovatno okaciti.
poslo sam ti link hladnjace I sigurno nece stavti na sajtu.imas adresu I telefon I proveri.sam si reko da ces otici da vidis.nem enrgije da se objasnjvam sa svakim. niti me zanima gde ti predates ni pod kojim uslovima nit ti cu komentarisati vise sta napises u vezi ovog...

Sad zvao par ljudi u Arilju nigde nema cena ali se prica da ce pocetna cena biti oko 160 din to jest da su se tako hladnjacari dogovorili na nekom sastanku. Moguce da im je to potrebno zbog poreza i izvoza jer prosek izmedju 150 i 250 ili 300 njima znaci i za izvozne papire i za porez zbog manjih dazbina. Iskreno sumnjam da ce neko i Arilju ili Ivanjici smeti ove godine da plati manje od cene u macvi. Narod je bez para svi se nadaju u tu malinu svasta moze da bude ako pocnu da zezaju.
Meni iskreno ta pocetna cena ne znaci nista. Malina ce biti placena.po zadnjoj ceni jer treba privuci narod da daje na racun.Probalo je par njih tako da zezne narod u Ivanjici i radili su dobro tu godinu sledece svi beze od njih. Svi ce pre davati za kes nego na racun,pa neka se zapitaju sta im je ciniti.

Sada sam predao malinu cene i dalje nema kod mog hladnjacara a cuo sam da su sinoc imali sastanak.

Kako sam cuo,crno nam se pise.... bolje da to nije tacno,ako jeste ugasili smo skroz.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

poslo sam ti link hladnjace I sigurno nece stavti na sajtu.imas adresu I telefon I proveri.sam si reko da ces otici da vidis.nem enrgije da se objasnjvam sa svakim. niti me zanima gde ti predates ni pod kojim uslovima nit ti cu komentarisati vise sta napises u vezi ovog...

Poslah i ja tebi link. Cisto da znas gde se Pilatovici nalaze. Info je tacan ali ta Hladnjaca nije u Arilju.

Kako sam cuo,crno nam se pise.... bolje da to nije tacno,ako jeste ugasili smo skroz.

- - - - - - - - - -
Cuo sam da su Stanici istakli 150 kao juce ali dali je tacno neznam ako je tako to je bruka i sramota

- - - - - - - - - -

[h=1]Malinari i ove godine nezadovoljni[/h] Izvor: Tanjug Arilje -- Proizvođači maline okupljeni u Udruženju voćara "Eko-voće" iz Arilja nezadovoljni su otkupnom cenom na području ove opštine.

15339948455395badd05031152724149_640x480.jpg

Foto: (sxc.hu)​
Zbog toga će malinari zatražiti sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i hladnjačarima, izjavio je danas predsednik te organizacije Božo Joković.
"Otkup se na terenu kreće oko 150, a pred hladnjačom 157 dinara, dok je recimo u Šapcu i Osečini cifra znatno veća, od 200 do 230 dinara. To je kontraproduktivno za nas, ta nelogičnost se ponavlja već godinama i dogovor ne može biti postignut", objasnio je Joković u izjavi Tanjugu.

Pored toga, ističe, dodatnu nevolju predstavlja i to što će ovosezonski rod maline biti znatno umanjen, budući da su sneg i mraz naneli velika oštećenja ovoj kulturi, potom poplave kao i sušenje izdanaka, usled čega ima mnogo potpuno uništenih malinjaka.

"Želimo sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i hladnjačarima kako bismo prevazišli ovu situaciju, da nam se objasni zašto postoje tolike razlike u ceni, jer je očigledno na delu kršenje logike tržišta", ocenio je Joković.

AKO JE OVO ISTINA OVO JE BRUKA I SRAMOTA PA DOKLE BRE VISE DA NAS ZEZAJU SA CENOM

Sta si cuo napisi.Pa da proveravamo ako uspem da saznam nesto_Ovo za 150 kod stanica ne verujem jer im je jedna hladnjaca 100m od coveka kojeg sam zvao i on kaze nema cene. Proveri ti to ipak.Slavisa je li ovo tvoja malina u rukama??? Ako jeste (nemoj pogresno da me shvatis)cini mi se da je malo sitna,ili mi se samo cini na slici, jel to ona prva ili je ovakva u branju. Kakav je kvalitet po arilju je li godina uzela danak.Mene ubija sto tek u petak krecem za Ivanjicu moram da radim jos 5 dana.Jos ne znam kako moja izgleda da li zri rano ili odradi kako treba pa zri.I jos jednom da vam napisem nesto sto sam davno pisao ovdeMALINU RADITE DA BUDE KRUPNA DOK JE JOS ZELENA PRE NEGO DA SAZRI ONDA STE SIGURNI DA CETE IMATI DOBRU MALINU. Pozdrav

Poslednja izmena:
Danas nisam brao,kisa padala,cak sam i to iskoristio da istrimerisem.Neproverena informacija je da je 138din danas kod Stanica... nadam se da to nije tacno. Ako se okisa,cena ide unazad,ne napred. Braco moja draga,oni nece da daju ni da pokrijemo troskove,izgleda. Proklete lopuze,vise mi je dosta ove lopovske zemlje,jedan dan cu da spakujem stvari i pobegnem odavde,taman u Albaniju. Popizdeo sam. Kada bi moglo da se ode iz ove proklete lopovske zemlje,mislim da bi otislo 40 %. Ostale bi samo lopuze,koje vise ne bi imale od koga da ukradu.

poluproverena informacija za ,,podrucije 031"da nebude zabune oko mesta.hldnjacari su oko 160 istakli akotnu cenu.pojavili su se nakupci koji placaju240-260.
u zurbi sam,neki drugi put vise

Ne mogu brate da zajebu narod najozbiljnije iskuliraj nemoj da se nerviras bez potrebe. Uletece nakupci podicice cene,a isplata mora biti po zadnjoj ceni ili ce stanici sledece godine da izpuse zestoko. Dobice maline koliko za preparate koje daju. Kazem ti elixir je ozbiljan igrac koliko i oni a cilj je otkupiti sto vise pogotovu ove godine.Aj jos jednu pricu od ove nase govnarije iz vlasti. Hladnjaca ariljske zadruge unistavana par godina da je kupi elixir ali ga zajebala promena vlasti.
Zadruga koja je poslovala da kazemo solidno pocela da se sistematski unistava jos od vremena Micovica bila je pred krahom pre promene vlasti ,a upravo te godine kada je trebalo da je uzme elixir dodje sns na vlast i posto je elixir DSov nigde se nisu pojavili.Ne znam sta je na kraju bilo,da li au prilozili malo sns-u pa kupili. A koliko sam informisan svi Sabacki ds tajfuni su onako na finjaka dobili po nosu. Sjebali su ih ovi iz sns-a kako au stili ali da se ne vidi.Mada mi sad postaje cudno kako Djindjicka komentarise o Vucicu pa ko ce ga znati sta ce aledece godine da nam donesu. Videcemo mozda elixir postane donator sns-a ,pa nam se da izvinete najebu mile majke jer su to govna kakvih u Srbiji nema VERUJTE MI.
Da im se moze oteli bi nam malinu.
Inace i stanici su bili u velikim problemima kad se elixir probijao. Oni su bili najveci izvoznici iz Srbije pa kad je Djindjicka i kompanija videla koje se pare vrte bilo je DE SI POSO za Stanice.

Poslednja izmena:
Sta si cuo napisi.Pa da proveravamo ako uspem da saznam nesto_Ovo za 150 kod stanica ne verujem jer im je jedna hladnjaca 100m od coveka kojeg sam zvao i on kaze nema cene. Proveri ti to ipak.Slavisa je li ovo tvoja malina u rukama??? Ako jeste (nemoj pogresno da me shvatis)cini mi se da je malo sitna,ili mi se samo cini na slici, jel to ona prva ili je ovakva u branju. Kakav je kvalitet po arilju je li godina uzela danak.Mene ubija sto tek u petak krecem za Ivanjicu moram da radim jos 5 dana.Jos ne znam kako moja izgleda da li zri rano ili odradi kako treba pa zri.I jos jednom da vam napisem nesto sto sam davno pisao ovdeMALINU RADITE DA BUDE KRUPNA DOK JE JOS ZELENA PRE NEGO DA SAZRI ONDA STE SIGURNI DA CETE IMATI DOBRU MALINU. Pozdrav
Provericu ujutru za Stanice dali je tacno ja se nadam da nije,to nije slika moje maline vec je slika iz novina u okviru tog teksta a inace malina jeste sitna bar kod mene bila prvo kolo mada mi se cini da malo pocinje da krupnja sutra cu vam postaviti slike mojih malina .Sto se tice malinjaka u Arilju ono sto znam sigurno da su brda unistena od grada,pocela je malina da zuti u pojedinim malinjacima ono sto ima i sto je ostalo kvalitet je dobar.Po Arilju su na par mesta izbacili da otkupljuju malinu za kes a kada odes da im predas i pitas koja je cena neznaju ni oni ja se samo nadam da necemo i imati manju cenu nego nase kolege u Valjevu Osecini

- - - - - - - - - -

Proverena informacija Stanici jesu bili istakli cenu 158 dinara ali su je juce skinuli takoda za sada nemaju nikakvu cenu danas predajem malinu pa vam javljam ako je moj hladnjacar cenu postavio poz

I u Prijepolju licitiraju sa nekom cenom od 150-160 din , akontno......meni je to totalno lose i najozbiljnije razmisljam da sa par drugara teram malinu u Sabac na Savi :D..Ali sacekacu sedmicu-dve da vidim hoce li se sta menjati dok nije pocela glavna berba da se tako izrazim.....moj malinjak je na oko 600m visine i jos berba nije krenula..po koja zrela...

Ova kisa ubija ko granom.... pa da,u pravu si,trba iskulirati. Jedino se sad nadam da ce ovo sranje s neba prestati da pada.

iz 031 sam okruga znaci uzice ,pozega ,arilje okolina kod nas je cena akontna 158 din trgo agent hladnjaca,valjda ce nam podici cenu stvarno jbg ako je ova cena ,jer malina je odlicna ,a nema je,ako hoce opet da nas zajebu to je druga stav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh