Malina - berba i cena 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas PODGORINA FRUTCH Austrijska hladnjaca izasla sa cenom 210 vilamet aMiker 230 dinara. Do sada su uvek bili cipavi sa cenom ovo me prijatno iznenadilo . Mislim da ce malina imati nevidjenu cenu zadnjih 20 godina. Malo je ima a trazena to jest deficit na trzistu.

Ja sam danas crko od posla poceo u 8 zavrsio u 20h. Pocupao neke zaperke,ppdvezao malinu,oprskao quadrisom i swicom,bacio malo prihrane po caletovim malinama ZIV NISAM. Da izvinete **greška ti ovaj rad na daljinu i vikendima.
Pricao sa nekoliko prijatelja sa druge strane(hladnjacari) ocekuje se cena od 2.5evra po kojoj ce biti isplacena sva malina. Jedini problem za nas malinare je to sto sam video na accuweather.com da najavljuju od 1 do 18 jula oblacno sa kisom bez dana sunca. Daj Boze da glupi ameri grese,ako ne gospodo NAJEBALI SMO kratko i jasno. Cenu ce da nam srozaju samo tako. Sta kaze nas narod zivi bili pa videli.
Pozdrav ljudi odoh da spavam.

Ja sam danas crko od posla poceo u 8 zavrsio u 20h. Pocupao neke zaperke,ppdvezao malinu,oprskao quadrisom i swicom,bacio malo prihrane po caletovim malinama ZIV NISAM. Da izvinete **greška ti ovaj rad na daljinu i vikendima.
Pricao sa nekoliko prijatelja sa druge strane(hladnjacari) ocekuje se cena od 2.5evra po kojoj ce biti isplacena sva malina. Jedini problem za nas malinare je to sto sam video na accuweather.com da najavljuju od 1 do 18 jula oblacno sa kisom bez dana sunca. Daj Boze da glupi ameri grese,ako ne gospodo NAJEBALI SMO kratko i jasno. Cenu ce da nam srozaju samo tako. Sta kaze nas narod zivi bili pa videli.
Pozdrav ljudi odoh da spavam.
Mozda bi bilo bolje da ti tvoji "prijatelji sa one strane" malo bolje se pozabave sa cenom, nego vremenskom prognozom, a taj sajt sto ti gledas oni bi bili milijarderi kad bi znali prognozu u narednih 10 dana a kamoli u narednih 40 i kusur. Zato mani se tih prica i javi nam cenu sa kojom ce krenuti ovogodisnji rod!

Počela je i u našem kraju. Već 7 dana ljudi beru, predaju otkupljivačima, a o ceni niko jasno da se izjasni. Jedan reče neće biti ispod 200 din za kg, drugi da će platiti 10din više od drugih i tako... Mučni narod bere, da ne propada,a oni se igraju. Kod mene će biti tek za 7 dana zrele, a do tada će se valjda znati i cena.

i ja sam juce prvi put predao naravno cena otvorena

- - - - - - - - - -

Kod nas PODGORINA FRUTCH Austrijska hladnjaca izasla sa cenom 210 vilamet aMiker 230 dinara. Do sada su uvek bili cipavi sa cenom ovo me prijatno iznenadilo . Mislim da ce malina imati nevidjenu cenu zadnjih 20 godina. Malo je ima a trazena to jest deficit na trzistu.

https://www.youtube.com/watch?v=6Tsj44EY4Sc&feature=youtu.be&t=8m21s, u ovoj emisiji kazu da je pocetna cena 250 dinara u osecini ko sad laze bre

Ima li koga iz Osecine da potvrdi ili demantuje ovu vest.Kolega Zoran Sef je iz Osecine ali ga nema na forumu vec duze vreme.

Ima li koga iz Osecine da potvrdi ili demantuje ovu vest.Kolega Zoran Sef je iz Osecine ali ga nema na forumu vec duze vreme.

Kod nas sverceri placaju 250,ali na otkupu je juce svuda bilo 230.Mozda se promeni sutra cena i ovde ko zna,posto se prolepsalo vreme i kvalitet je bolji.

Zoran sef se posvetio uzgoju gljiva Bukovaca i Sampinjonima. Sinoc nakupci po selima placali 200 din. Ostale hladnjace cute o ceni a mozda i zbog preslava kod nas su Trojice masovna preslava.PODGORINA placa 210 i 230 franko hladnjaca.

Svaka cena koju ponudi trziste je realna cena.Proizvodjac uvek treba da trazi maksimum u datim uslovima.Nepotrebno je da mi utvrdjujemo i da se raspravljamo sta je to realno.Kad je tri evra ,realno je tri evra,kad je 0.8 evra tada je to realno.Sta mi mislimo da je realno je potpuno beznacajno.U trenutnim okolnostima borimo se za tri evra.

Prijatelji malinari nisam se dugo prikljucio diskusiji jer se nestize od posla ali redovno pratim sta se dogadja na forumu i bas me interesuje kako neke kolege "malinari" koji pisu elaborate i skrecu sa teme sve stizu da odrade i ko im radi u malinjacima. O ceni maline sam Vam vec u februaru pisao da ce biti preko 2e a sada vec imamo dogovor na 2,5e za kg a cena ima i tedenciju rasta. Za par dana nadam se krecemo berbu, treba nam samo sto vise sunca a sistem KPK odradjuje ostalo. Nadam se da ce i Vama biti bericetno i da ce da vas posluzi vreme. SRECNO::novac::

u B.Basti hladnjaca "Elixir fud" Sabac (najveci otkupljivac na nasem podrucju) izasla sa akontnim cenama STRASNIM Vilamet I klasa-155 II-klasa 135, miker I-klasa 170 II-klasa 150. Samo da coveka ubiju u pojam i da poludis nacisto. Kao kazu da ce se menjati skoro svaki dan, ali izaci sa ovim cenama je sramota.

Videcemo kolega sasa77 i to cudo. Danas hladnjaca "elixir fud" Sabac izasla sa STRASNIM akontnim cenama vilamet i-klasa 155, miker I-klasa 170. Ubijaju u pojam, da poludis nacisto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh