људи, имам питање, значи треба ми савет, па реко' да га овде поставим. тражио сам већ написан одговор којекуда, али га нисам нашао.
купио сам козу са јаретом овог пролећа. коза је полу-алпина, а јаре је 3/4, јер је јарац чист, из ковачице (поуздано). то јаре је сада прошлост, на његову и мог замрзивача (који мора додатно да хлади) жалост, а моје задовољство (оно, би ми мало жао кад смо клали). јаре је било двополац / хермафродит, тј. ништаполац, што (ово друго) установисмо приликом клања. није ми сметало приликом куповине, јер је ионако било намењено исхрани. у сваком случају, у питању је генетски поремећај у полној диференцијацији ;d}
е сад, шта ме мучи. приликом куповине, човек који ми је помагао око исте, ми је рекао да се то понекад дешава када шут јарац наскочи на шуту козу. ветеринар каже да је у питању парење у сродству, што знам и сам да итекако може да утиче и да наравно треба избегавати. пошто ценим да ће коза да тражи јарца ускоро, у недоумици сам да ли да бирам јарце по имању рогова или не. стварно такве полу-информације могу да слуде човека.
хвала свима унапред на одговору тј. савету.
поздрав!
А зашто форум брише велика слова, да га јбм