Mali ribnjaci

Meni salas okruzen sa ribnjecim sa tri strane ima oko 120 hektara vodene povrsine tako da sam silom prilike upoznat sa tom tematikom.Leti ako ne mozes da obezbedis svezu vodu i kiseonik nemoj ni da pokusavas nece valjati .A na jesen treba da imas i gde da praznis jezero da ti voda ostane samo u izlovnoj jami zbog izlova.
 
Da bi dobio kakav-takav ispravan odgovor, moraš prvo da mi kažeš, na šta se odnosi: na ribnjak ili bunar. A drugo, kolike su vrednosti tog nitrita i nitrata.
U bogte, tek sad vidjah da mi je Danko odgovorio.

Odnosi se na bunar mislim da je oko 13 m dubok u Backoj. U vodI nema teskih metala I bakterioloski je ispravna, Ima samo viska nitrita I nitrata.
I ne znam ko I kako moze da resi problem.

Danko, da trazim rezultate analize pa da ti javim.
 
Pozdrav narode. Planiram kopati bazen u cilju navodnjavanja voća a ujedno u da ubacim koju ribicu ako bi moglo. E sad situacija je sledeca, imam njivu kroz koju protice potok, tu je da kazem prirodna dolina. Imam mogucnost kopanja u zoni potoka neki 40m duž sa 20širine, dubinu jos nisam odredio. Potok tece zimi i u prolece, leti presusi. Znaci imam mogucnost samo akumulacije vode, e koliko bi to bilo efikasno, koliko bi te vode isparilo leti sa te povrsine?
 
Pozdrav forumaši
Brat je pre par godina iskopao jezero za navodnjavanje borovnica i malinjaka.
Jezero je 4.5m duboko ima oko 500 kubika.
Preko jezera je prevučena cerada. Na ribnjaku ima dosta žaba a i stvaraju se alge.
Šta bi ste preporučili od ribe da stavi da to može da funkcioniše. Nije mu cilj da ima bilo kakvu zaradu od toga. Ali bismo voleli da uklopimo sa vrstama ribe koja tu može da se mresti.
Pozdrav iz Užica
 
Nazad
Vrh