Do sada sam koristio razne folije i najbolja mi se pokazala francuska u debljini 30 microna. Lijepo se postavlja, dosta brzo, a lijepo se i vadi. Cijena joj je nekih 100 eura za 1200 metara širine 120 cm
Jučer sam postavio španjolsku foliju istih karakteristika. Ne znam za cijenu jer sam je na brzinu trebao za plastenik a francuske trenutno nema.
Prije dvije godine sam imao izraelsku foliju od 20 microna i nikad više. Čak i ne izgleda ko folija već ko neka tkanina. Nikako se nije dala vaditi iz zemlje. Imam malo ljepljiviju zemlju kad je mokro i morao sam ostaviti za proljeće da vadim.
Koristio sam i hrvatsku ali ni jedna nije bila dovoljno dobra. Ima jedna slovenska od 40 mikrona koja je relativno dobra ali nisam zadovoljan previše. Debela je i kad se navuće lijepo izgleda ali kad grane sunce odmah se olabavi i leprša. Cijev ispod nje ode svojim putem, lijevo-desno, pa onda nek ja bušim traktorom rupe za papriku.
Na foliju sadim papriku. Uvijek sam zadovoljan rezultatom. Sadio sam još i paradajz i krastavac. I to je bilo super. Na foliju sadim još i najraniji kupus i kelj i pokazalo se izvanredno. Dođe za berbu nekih 10 dana prije i dok ja svoje rješim onda tek krenu kupusi sađeni na golu zemlju.
Da, sva folija je crna.