Lucerka

Jel se nesto promenilo u vezi subvencija za seme lucerke, za sledecu godinu?

Nikad nismo sejali lucerku u jesen pa me interesuje ako posejemo u strnjiste koje je dva put istanjirano ali je jako slabo krenulo zito da nice zbog suse.Dali moze da se prska zito u mladoj lucerki jer ce najvervatnije zajedno da krenu ako bude vlage,i ako moze cime.

Setva subota pre nedelju dana.
ec672a60851535393d9fa70e509deef9.jpg
8658cf10950865ea088b8fda014a8e98.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koja mašina i koja setvena norma?
MI smo u nedelju posejali i padala je kiša u dva dana ikupno možda i 30 litara kiše. Sutra ću je obići, sejala je moja imt žitna oko 11 kg po kj.

Koja mašina i koja setvena norma?
MI smo u nedelju posejali i padala je kiša u dva dana ikupno možda i 30 litara kiše. Sutra ću je obići, sejala je moja imt žitna oko 11 kg po kj.
Isto imt.
Oko 9kg/kj semena sam potrošio.
Ciljano je bilo 8.

Poslednja izmena:
Samo je ova parcela ovako bujna, ostale su mi srednje žalosne.
Ova je nevina za lucerku, nije bila nikada u prethodnih 50 godina.

Ostavljaću sigurno ali ne znam tačno kada.Verovatno kako joj se bude približavao kraj veka i ne bude ovako bujna, polegne i propadne mi seme pa nema smisla forsirati.
Inače ova bez problema traje 9 godina, ima članova koji to mogu da potvrde.

Danas oprskao novozasejanu lucerku protiv uskolisnih korova, pošto je posejana posle pšenice i ječma, pa ima samorasta do zla boga.
Iako je posle setve dobila dve lepe kiše nicanje baš i nije kako sam mislio da će biti. 20% pa i više fali. Pogotovo gde je dublje pripremljeno tu najviše fali.

nekad kada je bilo snega,misevi bi je urnisali

svakako je moras pokositi da bi lakse krenula na prolece tako da ako sad ne stizes,kosis je kraj februara,pocetkom marta

Nazad
Vrh