Lucerka

moja ide 25din sa njive

ova 4 mislim da je 43bale

800kg i nesto

bice skuplja ali necu da je lagerujem,dobor mi i ovako

Ovo je neka stara sorta koju smo zapatili pre 20+godina, bude sasvim korektna, ima dosta dug životni vek.
Imam na drugoj polovini parcela drugu sortu, nisu nikada dobre kao ova, narastu i sve ali uvek manje mase daju bez obzira na sve.

Koja je realna cena vrsene deteline u rol balama 120x120,nudi mi kolega a cenu neznamo

Njiva pripremljena za setvu lucerke.
Sad gledam prognozu, stoji najavljeno preko 50l kiše u nedelju za moj kraj.
Sejati ili čekati još.....?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

samo da padne i pogode kako kazu,sve jedno ti je dal ces pre ili posle

ako neces da rizikujes cekaj da padne pa gas

valjanje obavezno
valjam i pre i posle setve

ako je sabijena zemlja posle kise onda ne valjam pre

dodudse pisao sam,kod nas se uvek detelina seje na prolece

Ja uglavnom sejem pre kiše. Posle kiše bude blato pa dok se prosuši i kad poseješ ona ima vlagu da klija ali ako zasuši i bude bez kiše nicanje bude loše. Bolje bude kad posejem pre kiše, lepše nicanje i bolji sklop bude. Ja da treba da sejem ove godine, ja bi sejao danas ili sutra.

Ja uglavnom sejem pre kiše. Posle kiše bude blato pa dok se prosuši i kad poseješ ona ima vlagu da klija ali ako zasuši i bude bez kiše nicanje bude loše. Bolje bude kad posejem pre kiše, lepše nicanje i bolji sklop bude. Ja da treba da sejem ove godine, ja bi sejao danas ili sutra.
a ako ne padne kisa pa zasusi i ovako i onako? :unsure:

Meni se pokazalo da je bolje da ne padne kiša posle setve u suvo nego da ne padne kiša posle setve u vlažno.

Pozdrav,nedavno jedan clan je pitao iskusnije o preporukama oko mehanizacoje i nekom ocekivanom prinosu u uslovima navodjavanja.Vidim da su dosli odgovori oko semena,izbora kosacice,sakupljaca.Ali niko nije dao neku procenu (barem ja nisam video) koji prinos bi moglo da se ocekuje u takvim uslovima.Eto ja bi vas hteo opet zamoliti da iznesete svoje procene jer interesuje i mene,hvala!Ravnicarski deo Vojvodine,srednja laka zemlja je u pitanju sa osrednjim plodnoscu.

Za uslove navodnjavanja ne znam, al u suvom uzgoju lucerke prosečan prinos je nekih 5 tona suve po kj, što naravno zna da ide u obe krajnosti u zavisnosti od godine naravno, starosti lucerišta, i količini đubrenja...

Na ritckom zemjlistu kolko tolko mozes da racunas na stabilan prinos ali na lakim zemljistima od sjaja do ocaja .Mi smo danas pokosili 12 jutara mislim da nece biti ni 10 rol bala,negde necemo ni skupljati pokosili smo nadajuci se nekoj kisi pa da krene

Nazad
Vrh