Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Možda nije problem u semenu već u načinu košnje.Najveci prinos ostvarim, kad prvu lucerku pokosim krajem aprila. Ostale kosim u fazi butonizacije i tako bude 3 ozbiljna otkosa i u 4 i 5 jos malo kusura... Naravno i svaka godina je prica za sebe i svaka parcela isto tako.
6 i 7 otkos nikad nisam imao, izgleda sejem lose seme...
![]()
Да,да на то сам мислио? Може ли тоVerovatno da se useje u prolece kroz poniklu psenicu.
Ti si na rucak pozvan, nego neces da dodjes...
Ne vredi nije nase seme za 7otkosaTi si na rucak pozvan, nego neces da dodjes...
Ali ako ce biti 7 otkosa nije roblem da dodjem i ja do tebe pa tu da platim...![]()
Ja nisam pokosio jednu vecu parcelu jesenas,oko 30-40 cm je izrasla@Lule28
Da se vratim na onu prepisku od pre neki dan koliko otkosa kositi. Kanadjani kose samo 3 otkosa (zbog klime naravno) ali neretko cetvrti otkos bude bukvalno slican trecem ali ga nikada ne skidaju.Istrazivanja su pokazala da kada se ostavi poslednji otkos na njivi cak i ako je lucerka 20-30 cm prvi otkos naredne godine sve to nadoknadi zato sto biljka vrati hranljive materije iz nadzemnih delova u podzemne i tako ima mnogo bolji start u prolece. Ovo mi je rekao jedan prijatelj koji tamo radi a kasnije sam se susreo sa tim na jos par mesta dok sam kopao po internetu.
Nemam iskustva sa ovim nego samo iznosim zapazanje,pa ako je neko voljan moze i probati. Naravno kod nas bi se tako ostavljao 5i ili 6ti otkos.