Lucerka

I ovako je bilo tesko naci ljude da tovare tek sad kad svi pokosimo u dva dana tek ce da bude interesantno
 
Vala kad sva ćetvorica pokosimo naših sve ukupno 10 kj biće gužve oko radne snage,pa kod nas i nema radne snage,tako da i da svi isto vreme bacamo ,bacamo sami.
 
Bogami zahebano stanje sa lucerkom, polegla jos od one kise i hladnoce za Djurdjevdan ,sad pocelo da se susi celo stablo a iz korena poteravaju mlade izbojnice.
 
kod mene pokosena, pa sta joj bog da
2a78129dca1a49010d05fa6e1c7205cb.jpg
 
Ugrabio sam i u nedelju izbalirao baštu koju sam pokosio 7 dana ranije.Bala ima raznih od light lakih do very hard teških.
 
Ovo drugo.Gde je čista lucerka bez trave tu su bale lepe i suve dok u delu gde ima trave a i malo hladovine od drveća nije baš bilo suvo iako sam je prevrtao 2 puta i čekao da je vetar prosuši.Svejedno mnogo je bolje što je unešena nego da je ostala pa da je nakon kiše iznosim napolje i bacam.
 
Poceli da padaju prvi odkosi danas. Ima na mestima dosta izobarane ali nije pocela jos da truli. Inace nije vlazno previse, ne kopa traktor.
cab17607942d8a97eeb81b272220b6ff.jpg


Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Ja se isto lomim sta da radim,lucerka je polegla i digla se 10 puta,ima metar i po kad se stablo razvuce.Trebala je davno sa se pokosi,mislio sam sutra ali nikako da se vrijeme ustabili.Otkos mi ne smije propasti,veoma sam tanak sa sijenom.

Sent from my A6 using Tapatalk
 
I ja sam jako tanak sa senom, vec odavno kupujem, takodje ne mogu da dopustim da mi propadne, pola njive sam pokosio pa cu po malo da dovlacim kuci. Ostalo kosim kad se bude vreme stabilizovalo, ma da cemo mozda zbog ovog cekanja izgubiti na kraju jedan odkos, ko ce ga znati... a sve je za skidanje.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Ako je po prognozi,teško da ćemo zglavno uhvatiti prvu kako treba.Javljaju i celu nedelju sledeću padavine.Šta raditi,vreme je da se skine.Samo da ne bude da se pokosi pa da je posle skupljamo i bacamo.Druga će sad gurati fest.
 
I ja krecem u ponedeljak ako bude vreme kako treba.
Prosle godine mi druga propala, 15 dana kisla, kad sam dosao u njivu nema je nigde, kao da je neko pokupio i izneo.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Ja sam moju danas smazo i još nekima pa kako bude, treba nova da raste a i izgubili smo korak, teško da će biti pete košnje.
 
Nazad
Vrh