Lucerka

Kod nas se obično seje nekoliko dana pre kukuruza ma da nema pravila,zavisi od vremenskih uslova.

i kad je posejete čim se ukažu redovi 1lit pivota po hektaru i nema trave jer u prvoj detelini ima i gorušice i svega a ovako nema ništa ja je prskam svake godine u proleće i detelina boli glava

Treba da sejem detelinu sad u prolece,podjubreno i uzorano,al nisam bacio krec a hteo bih
kad i kako to da odradim?
bacao bih krec zidarski hidrantni
koliko pre setve i dal posle ili pre drljanja,kise itd?

nije,ali je bila lucerka tu pre par godina i bila je dobra ,verovatno je izvukla kalcijum iz zemlje pa bih ga zato bacio a i zemlje su nam generalno kiselije malo u regionu

Mislim da bi bila greška dodavati bilo šta bez prethodne analize.Višak bilo kog elementa može biti kontraproduktivan kao i manjak.

Poruke koje su sadržale u sebi reklamu su obrisane, za to ima deo ponuda - potražnja pa se tamo oglašavajte!

Zanima me sa cim bi mogao da oprskam detelinu a da efikasno unistava pirevinu i kada?
Koliko su efikasni Senkor i Pivot protiv pirevine.

miladinovic je napisao(la):
nije,ali je bila lucerka tu pre par godina i bila je dobra ,verovatno je izvukla kalcijum iz zemlje pa bih ga zato bacio a i zemlje su nam generalno kiselije malo u regionu
Trebalo bi da prođe najmanje onoliko godina koliko je bila detelina da bi zasnovao novu

Zoran Kostović je napisao(la):
Mislim da bi bila greška dodavati bilo šta bez prethodne analize.Višak bilo kog elementa može biti kontraproduktivan ka

Poruke koje su sadržale u sebi reklamu su obrisane, za to ima deo ponuda - potražnja pa se tamo oglašavajte!
Šta je u ovom postu bila reklama?

Danas sam uzeo djubre za detelinu MAP 12:52 moracu sutra da poranim da bacim dok bude jos mrzlo, inace cena bas je simbolicna 2090din. po dzaku :zli:

todor je napisao(la):
i kad je posejete čim se ukažu redovi 1lit pivota po hektaru i nema trave jer u prvoj detelini ima i gorušice i svega a ovako nema ništa ja je prskam svake godine u proleće i detelina boli glava
Radim zadnjh 5 godina lucerku za trziste i nikad nisam prskao. Imam mozda jedan hektar lucerka je 4ta godina i dosta je trava sad pronikla. Cime bi je valjalo poprskati da bude cista? Da li koristiti samo pivot ili treba jos nesto? Jeste li nekad prihranjivali preko lista?
Post je spojen: [time]1268754087[/time]
Post je spojen: [time]1268783277[/time]
Ja uglavnom imam svoje musterije sto svake godine uzimaju od mene. Imam isto i par njih sto preprodaju. Sa njima je ekstra raditi, njima uvek treba. Uvek se trudim da imam kvalitet i za cenu se lako dogovorimo.

Molim vas da mi kazete da li ima svrhe bacati u lucerku vestacko sada , ili posle prvog otkosa.
Koje vestacko i koliko. Pozdrav

U prvoj godini (tj. prvom proleću lucerišta-posejana avgusta prošle god.) lucerka je osetljiva. Kada bi bilo najbolje prskati je herbicidom. Da li odmah po povlačenju vlage, kada bude imala 10-15 cm (Pivot itd.) ili posle prvog otkosa i sklanjanja bala.
:ppozdrav:

Пре било каквог прскања видите који вам је коров у њиви па за њега потражите заштиту а не на слепо,
исто је и са прихраном и ђубрењем,без анализе тла увек може да се погреши направи штета и баце паре.
Да,оно што раде ваше комшије не мора да значи да и Ви исто треба да радите,већ потражите помоћ и савет стручњака.

Koji je krajnji rok za setvu lucerke-ja danas završio pripremu pa planiram od nedelje da posejem jer sada najavljuju par hladnijih dana.Kakva su vaša iskustva.

Nazad
Vrh