Druškan
Član
Tako je, seme je kao u laticama cveta. Ali mi ne izgleda nesto sitnije, mozda me i oko vara.Lucerku radimo redovno, ne blindiramo ali ovo je skroz drugačija kultura, nema čaure kao lucerka a seme je sitnije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je, seme je kao u laticama cveta. Ali mi ne izgleda nesto sitnije, mozda me i oko vara.Lucerku radimo redovno, ne blindiramo ali ovo je skroz drugačija kultura, nema čaure kao lucerka a seme je sitnije.
Pisao sam svoje iskustvo. Evo ovih dana posle zadnjih kiša sam jednu parcelu nadjubrio stajnjakom, uzorao i zatvorio oranje, kasnije posle neke ozbiljnije kiše će ići najverovatnije spremač ili možda prvo tanjirača pa spremač. Ako krenu korovi (mada je parcela prilično očišćena prethodnih godina) dobiće totala, posle Gospojinske kiše ide veštak, još jednom spremač, setva i valjak.Planiram burazeru posejati 50ak ari lucerke. Zelim da to odradim kako treba i citao sam po temi o tome da se baci i zobi (ovsa) preko da se uspore drugi korovi. Imam jednu dilemu, neko kaze bolje u jesen posejati neko kaze bolje na prolece da se promasi jedno kosenje ali da se izbegnu mrazevi, kakva su vasa iskustva ? Takodje, kakvi su tretmani potrebni pre/posle setve ? Nikad do sad nisam sam sejao lucerku, iskustvo nula..
Čudio se ti ili ne, kod nas je takva zemlja, ćak i zimsko oranje ko je zakasnio sa zatvaranjem proletos morao da prolazi tanjiračom. Kod nas se zemlja ne prosipa da se ne poznaje brazda pa sad ti vidi kada oreš leti koliko ti prohoda treba da usitniš zemlju za lucerku ili uljanu repicu.U jbt nemas ni 10 prohoda, pojacaj jos koji malo je to.
Mozes koristi npr Kletoks ekstra ili obican.Шта је најбоље да скористи против усколисних корова?
Focus ultra a mogu i jeftinije aktivne materije Kletodim ili Fluazifop-butil (hemija kao za suncokret za uskolisne).Шта је најбоље да скористи против усколисних корова?
pole koliko dana desikacijom si vrsio i koji desikant si koristio?Urađena semenska.Nikad ranije.
Stare zalihe ili? Moze kontakt u pp ako znas gde moze da se nabavi?Reglone, prskano u utorak, 2l/k.j.