Lucerka

Ja moju pred samo vece pokupio i sad taman lepo pada kisica.

I mi smo isto danas skupili,mogla se i izbalirati veceras,nego nismo verovali da ce pasti kisa pa smo je ostavili.

Ni janisam verovao da ce pasti 50l kise pa je drugarova detelina ostala pograbljena a moj traktor i presa zakaceni i na sred dvorista..krenuo i drz nedaj,aj sutra i...sad cekamo da se prosusi..

Kako je krenula mislio sam da ce i kod mene biti 20+l ali ona ni prasinu nije ugasila.Idem da je skupljam.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Juce doneli drugu.

nx28om.jpg

Tako i ja u sredu uvece. Doduse svega 300 bala sa hektar, ali majka i ja sami a ubacuje se visoko u senjak. Izbacim 15ak bala sa prikolice, pa se popnem pod senjak i spakujem. Jos me rebra bole.
Kisa naravno nije pala, samo prokapala.

Visok čovek pa dohvati. :osmeh:
Sigurno slažu iz dva nivoa ili onaj koji slaže silazi malo da ih prihvati. Koliko bala stane na ovu prikolicu? I je l' imaš potrebe za tolikim senom, imaš li puno stoke?

Tako sam ga kupio naknadno sam samo kupio potrebne prikljucke,vile,kasiku...

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Dižem vilama bez problema.Samo zaklop ide iz nivoa dok ostatak red po red.Na prikolicu najviše smo tovarili 490 a na slici ima 350-360 komada.Ima rogate stoke a višak uvek može da se unovči.

Vuče ferdža tu prikolicu k'o od šale. :osmeh:
Vidiš, moji su imali problema da prodaju staru detelinu skoro. Nakon žetve ću navraćati kod njih pa valjda i kod tebe konačno :osmeh:

Jebote...nudis se pomoci a ja se uplasio ove jedne prikolice a kad pomislim da ih treba ovakve tri utovarit a potom istovarit......

Prezime javi se u svakom slučaju.
Ne zovem nikoga jer to u principu niko i ne voli da radi a ko mora njemu nema druge.
Tovarena je samo jedna tura na nju a ostatak je raspoređen u 5 malih prikolica.

Nazad
Vrh