Nisam bas postupio po savetu promotera. Po njegovoj prici inakulant je trebao da se nanese neposredno pre samog baliranja lucerke a ja sam to prvo uradio rucnim spricom(duvao je jako vetar taj dan) pa nakon nekih 10-15 min balirao.
Znaci kako sto sam rekao,prvo sam taj inakulan(pola) rastopio u flasi od 1l i napuo 1 spric tj za 10l (od jedne bocica inakulanta dobija se 20l materije). Onda sam peske isao kroz njivu i vec skupljene otkose(spremne za baliranje)spricao sa tim preparatom. Nakon 10-15 min(koliko mi je trebalo doci traktorom do njive) sam balirao. Zbog velike vlage lucerke,nisam mogao praviti dugacke bale zbog tezine. Bale su bile odprilike 1m duzine i nekih 10-15 kg tezine.
Zbog punih smestajnih kapaciteta lucerka je ostala u prikolicama,i iz njih sada trosimo. U dve dubrave je bila ne tretirana lucerka a u zmajevci tretirana. Iz dubrava smo prvo trosili(ne tretiranu) i ona je odmah posle par dana pocela da se pusi dok ova u zmajevci nije. Kako su dani odmicali ova se postepeno kvarila. Zmajevku smo naceli pre 10-tak dana i kao sto sam rekao bale unutra su zdrave,poneka ima malih spoljasnjih znakova budji.