lubenice i dinje

Slike od danas
20150526123254.jpg
[/IMG]
20150526123258.jpg
[/IMG]
20150526123645.jpg
[/IMG]
20150526123659.jpg
[/IMG]

paulinu sam sejao,okrugla lubenica,spada u ranije i ima osrednju lisnu masu. a za ovu drugu nisam nikada cuo. hladno napolju u ova poslednja dva dana. slabo to i raste,gadno izgelda tako da mi se i ne ide da gledam. bice veselo kad ugreje i sine sunce.

Gospodo lubenicari kakvo je stanje kod vas posle ovih kisa? Meni se na listu pojavile crne fleke, ne svuda ali nisu ni retke. Pre tri dana isao Ridomil gold+Tonus. Plamenjaca, antraknoza ili nesto trece, evo i slika. Inace rasadjena pre 15-ak dana.

Pozdrav lubenicari, ne znam dali se vidi jasno dole na slici ali veliki problem sa lubenicom bar kod mene. Glava ili srediste lubenice, kod korena list pocinje da zuti mislim da su to oni prvi listovi. Na krajevima vreza list se uvija na gore, katastrofa. Lubenica je otkrivena u subotu, isti dan poprskana antrakol+3x20+volej+ cirkon. Vase misljenje? I sta dalje raditi?

01062015554.jpg
[/IMG]

Moje lubenice rasadjene 25. aprila. Nisam ih pokrivao ni tunelom ni agrilom. U jednom delu parcele odlično su napredovale, dok na drugom malo slabije. U tom drugom delu sam im pomerao vreže, kako bi traktorskom prskalicom odradili zaštitu. Možda bi to bio razlog za slabiji porast. Sorte su top gun i fantazija.

Juce sam video da covek prodaje lubenice pored puta. Jel moguce da su domace, ili neki svercer prodaje uvozne?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh