Loša iskustva sa firmama sa kojima saradjujemo

sorin

Član
Učlanjen(a)
16 Okt 2009
Poruka
671
Lokacija
Mosorin
Pošto ne postoji tema u kojoj bi članovi foruma mogli da iznesu svoja loša iskustva sa većim firmama sa kojima sarađujemo u oblasti poljoprivrede, stočarstva i ostalim granama, predlažem otvaranje takve teme. To bi, osim loše reklame za takve firme, moglo i da pomogne da se prevaranti spreče u nemoralnom poslovanju, kao i da zaštiti poljoprivrednike da postanu žrtve u takvim prevarama!

- - - - - - - - - -

Odmah da ispričam i svoj slučaj. Radi se o firmi Marso Agrar iz Arilja, sa kojima sam sarađivao u plasmanu svinja. Da ne dužim priču, predao sam im tovljenika, ukupno 25 komada, u Avgustu 2018 godine. Naravno, zatezali su sa plačanjem, biće sutra, biće u ponedeljak, i tako oko mesec dana. Posto mi je dosadilo da ih cimam telefonom (na kraju mi nisu odgovarali na pozive, a kad pozovem sa drugog broja odmah se jave), lepo sam ih tužio. Jeste procedura malo uvrnuta jer nemam iskustva sa tužbama, uzeo sam advokata i postupak je krenuo. Posto je tužena suma oko 360.000 dinara, troskovi idu u skladu sa iznosom, tako da me je advokat kostao oko 6.000 dinara, izvršitelj oko 17.000, taksa suda oko 22.000, i puno kidanja živaca. Slučaj je takav da su mi iz dotične firme potpisali i overili fakturu, čak i uplatili jedan deo duga (oko 80.000), tako da sam na sudu imao jake dokaze u moju korist, iako su kasnije tvrdili da su svinje bile debele (?), da nisu valjale, do vrhunca da oni uopšte ne znaju ko sam ja i da sa mnom nikad nisu poslovali !
Na suđenju koje je održano pre neki dan, dobio sam presudu u moj korist, mada sam morao da se mlatim i da sa svedocima (nepotrebnim) idem u Požegu i gubim dan i ja i svedoci, moram da pohvalim Osnovni Sud u Požegi na korektnom procesu.
Naravno, sada imaju pravo žalbe koju će verovatno uložiti. Takodje, procedura je da se suđenje odvija na Osnovnom Sudu, pa onda Viši Sud, i na kraju Apelacioni Sud.S obzirom da je inznos oko 3000 evra, odmah se slučaj sa Osnovnog Suda prebacuje na Apelacioni Sud kao sledeću instancu, tako da, ako nista drugo, neće imati mogućnost da razvlače slučai još nekoliko meseci.
Potraživana suma je, zbog kamate i troškova, narasla na skoro 500.000 dinara. Prema tome, sada kad imam iskustva sa sudovima, mislim da ću početi za svaku glupost da se tužim sa kojekakvim propalicama!

Firma Marso Agrar DOO , Cerova bb Arilje, direktor i vlasnik Goran Ivanović iz Arilja.

Izbegavajte , ili ukoliko poslujete sa njima, ne puštajte robu dok uplata ne legne na račun!

Takodje, postoji i firma Marso Prom, na istoj adresi, koja je u blokadi već godinama, direktor Zoran Ivanović takođe iz Arilja, rođeni brat gore navedenog Gorana.

Kakvo je muvanje u pitanju, govori podatak da sam za predate tovljenike prijemnicu dobio iz firme Marso Prom.

Podaci o firmama i vlasnicima su sa javno dostupnog sajta APR Srbije, a presuda je od Osnovnog Suda u Požegi, tako da sve navedeno nije nikakva kleveta već postoji dokumentacija koja potvrđuje sve navedeno!
 

nikola720p

Član
Učlanjen(a)
30 Apr 2017
Poruka
701
Lokacija
Arandjelovac(vrbica)
Imao sam i ja problem kad sam prodavao tovljenika,sve sam mu rekao,trazio gospodin samo da je hranjen domacom hranom bez koncetrata,cekao sam da dodje da kupi,cena je bila povoljna 170din/kg,nijemi se bunio nista,kad sam ga zvao,on mi kaze ja sam kupio kod drugog,rekao sam mu mars baksuze jedan i spustio slusalicu...taj je imao para kao brod,takve treba zaobilaziti,Nesa pekara se zove firma...
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.070
Lokacija
Apatin
Ako imate ugovor dobro, ako nemate to se lako može pretvoriti u klevetu i dušavnu bol. Zato treba biti pažljiv i šta se radi pre posla, a i posle šta se piše i priča.

U Srbiji se i email prepiska smatra dovoljnom kao ugovor, ukoliko postoje određeni podaci, cena, sa čim se trguje i kako će biti obavljeno plaćanje.

I mene su preveslali par puta, zapravo su svakog u ovoj zemlji verovatno. Ali ja sam samo za male sume pravio te labave dogovore, čim je malo više para u priči nisam se oslanjao samo na ono što se obeća (obično sam uzimao dobar avans).
 

Steco

Član
Učlanjen(a)
19 Jan 2012
Poruka
877
Lokacija
Šajkaš
Komšo,nemoj se previše nadati jer..Imao sam problem ,gle slučajnosti ,sa firmom iz Arilja ali u vezi prevoza.Uzeli su advokate iz BG a postupak se vodio u NS.Odlaganja su bila maksimalna a sve na moj račun(veštačenja ,takse advokati..ukupno 140000 keša sa mog računa)Presuda u moju korist donesena krajem 2016.g.Normalno oni se žalili apelacionom sudu.Pre dva meseca tačnije 20 marta 2019. dobio konačnu presudu ali gle čuda
Firma je u blokadi od početka 2016.g.za više od 7 miliona koji stalno rastu jer im stižu nove presude ,ali njih baš zabole.
Nadam se da ćeš imati više sreće,ali što bi reko jedan član znamo u kakvom sranju od države živimo:sjasi:
 
Vrh