Odlicno grlo zaista
Kolega Zemun ja sam samo konstatovao cinjenicno stanje sa kojim se verovatno svi slazu kad je u pitanju ova rasa u srbiji,kaakva je u evropi to je sasvim druga mnogo lepsa pesma
a sad malo o ukrvljavanju
vecina rasa nastala je parenjem u srodstvu,vecina vas ovo zna al ko ne zna naucit ce nesto
problem kod parenja u srodstvu je visok procenat skarta do 99 posto,ali onaj 1 posto ili malo vise sto se selekcijom izvuce je sami krem koji daleko nadmasuje roditelje
problem kod nas je sto taj krem nije lepo odvajan i filtriran selekcijom pre svega kod ove rase,zbog kojekakvih razloga
samo me zanima dal je ovo grlo ispalo ovakvo od nase stare genetike prvobitno uvezene,illi je kolega Zemun kao svaki uporan odgajivac probio granicu i ima potomke grla koja su stigla sa strane od kojih je i ova ovca
Moje subjektivno vidjenje(mozete se sloziti ili ne) onoga sto sam video svojim ocima ili na snimcima je da Zemun ima najbolje ovce odrasle,Tordaj ima najbolju jagnjad,a najbolji ovnovi koje sam video su Tordajev jedan i Ace Milovanovica iz Matijevca
kad vidim nesto bolje okaci cu slike i izneti misljenje
nadam se da ce se probiti taj uvoz konacno da malo zivne i ova bitna rasa kod nas pa da povuce i ostale iz ove krize bar malo(materijalne i genetske krize)