LG hibridi kukuruza i suncokreta

Da 34-75 je za peskovita ili laka zemljista,treba ga sejati na 19-20 cm i dace dobar rod sa dobrom agrotehnikom za sad dzabe i full agrotehnika kad kise ni na vidiljku

Preuzeo seme suncokreta 56.35
Sutra idem po seme kukuruza 34.70. i 35.35. Sve je po preporuci ljudi po foruma, nadam se da nisam pogresio. Hibridi suncokreta LG ce ici na oko 50% povrsina, a LG kukuruzi, za pocetak na oko 30%.
Suncokret cu sejati na 24,5 cm, a kukuruze na 20,5 cm

Prošle nedelje mi od Hemoslavije stigle 3 vreće LG kukuruza (2 x 34.75, 1 x 35.35).
35.35 je ovogodišnje seme iz Francuske, dorada 2011, a 34.75 je isto Francusko ali dorada 2010 godina. Na 34.75, na donjoj strani vrećice ima naša etiketa koja je nalepljena preko prošlogodišnje ali ne piše da je seme prepakovano. Ja sam pre 5 dana stavio da probam klijavost ali se seme cudno ponaša. Oko 90% je klijalo ali je samo na 50% zrna klica (i koren i stable) normalna i porasla u dužinu 1-3 cm a na ostalim je klica dugačka samo par milimetara i to samo koren.
Da li je ovo normalno? Šta da radim, tj. kome da se obratim za pomoć?

Po meni to nije ok,ljudi iz zadruge sa kojom radim mi se zale da im je tako syngetin pako stigao,"prepakovan" sa "novom" etiketom!
Ako mozes menjaj!

Nego jel dobio neko antisa?

Danas posejao 3 lanca LG 56.65M,prvi put ga sejem,videcemo rezultate!Sto se tice zrna,prva liga kao da je mereno mikrometrom,svo jednako,ako i tako rodi kao sto izgleda,bicu prezadovoljan.

ja danas sejao agrister za probu i to ce biti sve od LG. bas fino izgleda seme i dosta krupno, morao sam ploce staviti sa promerom 5,5mm, dok dekalbo ide sa 4,5mm...

Agrister i Poncho su standardno dobri svake godine.Ja sam posejao ove godine prvi pu 35.40 na 1ha.Seme jako lepo.

Dobio sam Agriser uvoz iz Francuske a Poncho uvoz iz Mađarske. Inače za ujednačenost semena samo reči hvale.
Posejaću i Hellen za silažu.

Agrister, 34.75, 35.35 sve tretirano ponchom iz Francuske. Seme izgleda prva liga!!!!
Suncokret 56.65,56.63Cl 56.35 sve stiglo !!!

kako da ne ja sam išo po Pončo čak do Bečeja nadam se daće opravdati očekivanja mislim daga sejem na 23.5 jel nije gusto?

Nazad
Vrh