Letovanje 2026🙂

Mi smo tako do ove godine.
Smore se i deca a ja poosebno.
Sada i mi idemo 2x 5 dana na 2 različita mesta.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Stvar afiniteta. Ja svakog dana idem na drugu plažu. Nekada i na dve. Pa greota je ići samo na jednu plažu 10-15 dana, pored tolikog broja predivnih i nestvarnih

Evo, samo Sitonija 🫣
e88eceaff36d7b4cf8a33043194ddaff.jpg

Dobro me podseti , negde sam zabeležio to isto kao budući zadatak
6fef9fd54cfcd625596b45bb2c6dcfeb.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Od svih mesta u Grčkoj na kojima sam bio, ubedljivo najhladnija voda je na nekoliko plaža u okolini Sivote.
Jednom prilikom sam sreo jednog našeg ronioca koji godinama dolazi u Sivotu, i kaže mi za te pojedine plaže gde je hladna voda da postoje podzemni izvori vode na tim mestima, i da je to razlog tako hladne vode.

Има и контра примера. На Евији сви знамо за Едипсос и оне изворе топле воде у оним као кадицама и плус има и у води подземних извора.
Али у близини има једно место које се зове Лутра Гиалтрон где такође има подземних извора. Лепа мала плажица где пливајући пролазиш кроз топле појасеве али не по површини него по дубини.
Мирно место где летују пензионери Грци са пар лепих ресторана. Један на тераси на обали изнад мора где смо седели баш изнад мора. Једина замерка је била та што су у близини били пегави енглези толико бучни са још бучнијом децом да су се и сами Грци постидели... срећом па су брзо отишли...

Годинама летујем у Грчкој и никада нисам видео онолике таласе као у Црној Гори. Имао сам среће... било је дана са таласима али много мањих од ових са снимака али увек се нађе нека плажа у ували или постављена тако да се вода смири до обале...

Уосталом и такви дани су занимљиви... и кад је време мрљаво искористиш да одеш да видиш нешто... неку знаменитост или историјски део под условом да је џабе :) ...

Кад се сетим Шушња и оног камења... и таласа толиких да је морска полиција долазила колима да нас избације из воде јер глисером није било безбедно... :)

..................

Уосталом и такви дани су занимљиви... и кад је време мрљаво искористиш да одеш да видиш нешто... неку знаменитост или историјски део под условом да је џабе :) ...

............
Potpisujem
Više puta mi se desilo da poželim oblačno vreme ne bi li tek tada uspeo da ubedim moje da krenemo u obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti .

Лепо сам написао да је Сиње море ладно па морају да се загреју тако што возе бициклове... :)
Sinje more je dosta toplo ovih dana, Rasko more danas izmedju 24,5 - 25,6
Sat vremena ujutru i sat posle podne na bajsu , sat vremena na plazi sa zenom golisav na plazi , a ostalo provedem sa decom u vodenim zanimacijama .
Tu na plazi provedem i sat vremena u restoranu u morskim specijalitetima 8-)
Zivot je previse kratak da se u njemu ne uziva ! :cao:

Nazad
Vrh