Letovanje 2026🙂

Mi smo trošili nešto manje od Gorana, ali smo samo supruga i ja pošto deca više ne idu sa nama. Recimo oko 1500 za 10 dana.
Nismo paradajz turisti, ali uvek radije sami spremimo sebi neku hranu. Večera restoranski izlazi od 20-40€ za oboje kada se izađe u restoran. Tuna ili brancin sa prilozima je ove godine koštao 18€, i dovoljno je. Gulaš od hobotnice bio 12€. Pivo 0,5 u restoranu 3-5€.
Pivo u trznom centru 1-2€.
Što se mene tiče nije bilo skuplje od srpskih restorana ili kafana.

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk

Uozbilji se. Kakav sadrzaj u hrvatskoj? Sve da je 5 x jeftinije nego bilo gde drugo ne bi otisao.

Svako nek ide gde mu vise odgovara, ako mu se ne dopadne,sl godine ide na drugo mesto. Mislim da moj i tvoj ukus def nisu isti🤣🤣🤣
Hrvatska i Grcka su dve ubedljivo najatraktivnije destinacije za letovanje a kakav je sadrzaj u St Tropeu I JESI LI RAZMISLJAO GDE IDE KANALIZACIJA TO SU SVE OGROMNI GRADOVI I ODMARALISTA A NEMAJU SEPTICKU JAMU a ti si jos prepun samopouzdanja a posle se ljudi cude odakle stomacni virus ili neke druge bakterije a u Hrvatskoj se oseca jod u vazduhu cisto nema zagadjivaca osim po neki vutras kad prodje ali netaknuta priroda

Nisam sve isčitao u prethodnim komentarima , ali na temu para ću odgovoriti.
Prošle godine 18 dana je bilo ispod 2000e sa sve putem i gorivom.Mislim da je bilo 1800e . Ponesto hrane sam naravno nosio od kuce.Nisam jeo u restoranu , hranu spremamo kod kuce , i sve je bilo na obicnom nacinu zivota kao i u Somboru.
Evo i naseg drugara @mirosti koji to moze da potvrdi jer vec dva odmora provodimo delimicno zajedno.
Proveo sam se fantasticno cak smo i slusali klape kako pevaju na privatnoj zurci.Moj odmor se sastoji od uzivanja i provodom sa decom i upoznavanjem novih ljudi.
Nosim sa sobom bajsove i sup dasku , tako da je moj odmor ustvari "aktivni odmor".
Ko me je upoznao uzivo a ne ovako na dugmice , taj zna da sam kao na struji i da sam cak i previse aktivan i zeljan svega iako ovih dana punim 52.
Tako da mornar neserendaj previse ko na sta trosi i ko sta voli :cao:
Nisam ni sumnjao surovo si iskren i vidi se da si covek iz naroda . Hvala ti na dragocenim informacijama ja sam trenutno dehidriro skroz finansijski ali znam da se oporavim brzinom svetlosti i da poletim kao Lufthanza .Znaci do zadnjeg momenta se nece znati gde idem a i ako ne odem sigurno me nece napustiti nada i optimizam E OVO SU PRAVE I PRAVOVREMENE INFORMACIJE IZ PRVE RUKE HVALA

Jel bio neko u Hr i grckoj. Naprimer tucepi ili brela tamo bas ima dosta hlada u borovim sumama na samoj plazi, a jel ima tako nesto u grckoj? Do sad nikad nisam isao u grcku jer mi je dalje nego hr

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ja cu letovanje kao i mnogo puta do sada provesti na Salinackom jezeru i sljunkari koja je u unesku rezervat pod zastitom prirode .U okolini nema kuca i vikendica a samim tim nema ni fekalija ,toksina ili nekih industrijskih upliva .Ima prostora i za podvodne aktivnosti voda je kristalno mocvarno zelena a gde su podvodni termalni izvori tu voda moze da se pije bez ikakve opasnosti
Sto se tice cenovnika ugostiteljskih objekata cene su i vise nego pristupacne COCA -COLA 120- 150 ,PIVO 150 ,HAMBURGER GURMANSKA 350 ,PEDALINA SAT VREMENA 500 DINARA U mladosti smo stalno dolazili zandarskim biciklama a onda kada sam stasao u prelepog mladica kupio sam polovnu ladu specijalku ali i ako je bila stara 18 godina bila ocuvana a nainteresantniji detalj je da posle svakog vracanja sa jezera mi prodjemo kroz Godominsko polje i napunimo pun gepek suncokreta i mladih pecenjaka to je sve bonus plus a inace po ovim bazenima se naplacivao ulaz i tamo je odlazila ustogljena ekipa a na jezeru samo odabrani 💪

Jel bio neko u Hr i grckoj. Naprimer tucepi ili brela tamo bas ima dosta hlada u borovim sumama na samoj plazi, a jel ima tako nesto u grckoj? Do sad nikad nisam isao u grcku jer mi je dalje nego hr

Do Grcke imas malo duze putovanje ali je sve autoput nema krivina spava se lepo a autobus staje cesto .Grcka je predivna ima milon mesta i svako je lepo na svoj nacin .Mogu da ti kazem da ima bas dosta ljudi iz severne Vojvodine a sto se cena tice verovatno je jeftinije od Hrvatske ali severni deo Grcke gde su Balkanci a onaj donji deo je cerupanje i dranje ali dole su uglavnom Britanci Nemci i Skandinavci .Mislim da ne bi pogresio ni da promenis jednu sezonu a ako ne hvatas predsezonu koja je izuzetno jeftina u sezoni mozes da pecas last minut uleti uvek nesto zanimljivo

Isto mi je to prioritet kao tebi. Ako nema hlada od drveca na plazi,kraj plaze , mene hvata panika i na slikama kad gledam. Nikad nisam bio pod suncobranom,imam fobiju od toga.

@mornar Druze ja koliko sam video u zadnjim postovima nikog nisi pitao koliko je izlet na maldivima ili lezaljka tamo ili vamo sto i jeste cilj teme ta neka razmena korisnih informacija,ovde si samo insistirao na cena cena skupo skupo dranje dranje,niko nije spominjao koliko je platio maldive,tursku ili st trope,ako je covek išao ili ce oci na neko "zajebano" letovaliste ima pravo to da napise pa nece napisati da je bio na dunavu da bi se neko ko to sebi nazalost ne moze da priušti osećao bolje ili sta vec.
Ako ćemo tako onda da se ovima bezobraznima sa zajebanim traktorima zabrani da ih spominju po forumu da ne uvrede nekog ko vozi rusa ili imt.
Svako sa svojim novcem pa makar i sa tim pozajmljenim ima pravo da radi sta misli da je najbolje i najpametnije i da ga potrosi kako hoće.
Ne ne ovde je tema samo turizam ali ako imas zelju da pomenes i traktor necu da kocim provuci malo jel nov ili polovan ::novac::
Nadam se da nije bio u cacilendu :unsure:

Ako uspem da izronim IZ KRECANE najverovatnije cu ciljano da nisanim neko selo pre Paralije prvo selo ispod Makedonije zove se Makriagalos vukojebina ali lepo i jeftino dzabalesku a kad se uzelimo civilizacije idemo do Paralije a tamo ko Las Vegas vasar a jeftinije nego u Srbiji tu ce da legne prvo oblacenje galantno sa krznima bundama i pilotskim jaknama a onda ih vodim na rostilj pa u poslasticarnicu a onda se vracamo u onu vukojebinu od sela a tamo nas ceka sum talasa, cvrkut pticica , zvrcci tisina ovozemaljski raj i to ce najverovatnije da bude dupla smena IMA DA NATERAM FAMILIJU DA ME MOLE DA IH VODIM KUCI IMA DA IM DOSADI I KUPANJE I SUNCANJE ALI VERUJEM DA CE TAJ MAKRIAGALOS DA OSTANE VECNO U NASIM SRCIMA ❤️

Жељно моје срце гори да се вратим Црној Гори ђе ме плаво море чека,да се брчнем ја из далека!😏😁

Hrvatska i Grcka su dve ubedljivo najatraktivnije destinacije za letovanje a kakav je sadrzaj u St Tropeu I JESI LI RAZMISLJAO GDE IDE KANALIZACIJA TO SU SVE OGROMNI GRADOVI I ODMARALISTA A NEMAJU SEPTICKU JAMU a ti si jos prepun samopouzdanja a posle se ljudi cude odakle stomacni virus ili neke druge bakterije a u Hrvatskoj se oseca jod u vazduhu cisto nema zagadjivaca osim po neki vutras kad prodje ali netaknuta priroda
Ti brines da li St.Trope ima kanalizaciju a ne Zadar ili Porec🤣 ako nista,zanimljivo je citati sta sve pises🤣 moras se malo odmaci od sljunkare pa ti se mozda otvore neki vidici,prilicno su suzeni kada ti je hrvatska atraktivna destinacija. To moze biti samo nekom ko nije odmakao dalje od nje il ev presao iz sutomora tamo. 🤣🤣🤣Grckoj svaka cast.

Isto mi je to prioritet kao tebi. Ako nema hlada od drveca na plazi,kraj plaze , mene hvata panika i na slikama kad gledam. Nikad nisam bio pod suncobranom,imam fobiju od toga.
Po hladovini su mi tucepi broj 1 ali u sezoni zna biti guzva i nervira me to kad peskirima zauzimaju mesto, ove godine idem u brelu, tamo je dosta mirnije posto ima manjih plaza. Plus obavezno idem preko BiH

Mi ćemo naredne godine u Vir, pa onda verovatno Hvar, mada tu me malo plaši potencijalna gužva.
Složio bih se sa mornarom da Cg i Hr imaju jedno od najboljih mora jer preferiram hladniju vodu. Ali Cg sam definitivno izbacio radi potpuno neuređenih plaža i kanalizacije. Takođe i poslovična bahatost domaćina mi nikako ne odgovara.
Ako mi je dozvoljemo da iznesem svoje skromno mišljenje, meni je putinov StTropez i mornareva Šljunkara u potpuno istoj kategoriji-nemam nikakvu volju da posetim ni jedno. Nebih tu imao osećaj da sam na odmoru jer jedno je(po meni) čisto snobovska a drugo mazohistička destinacija.
@geci
Ja i idem i vraćam se preko BH i na taj način sam obišao zapadnu bosnu koju nikada nisam posetio. Predeli su prekrasni.
Zaista smo uživali, jedino malo kvari užitak ogroman br.kamera za brzinu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Mi ćemo naredne godine u Vir, pa onda verovatno Hvar, mada tu me malo plaši potencijalna gužva.
Složio bih se sa mornarom da Cg i Hr imaju jedno od najboljih mora jer preferiram hladniju vodu. Ali Cg sam definitivno izbacio radi potpuno neuređenih plaža i kanalizacije. Takođe i poslovična bahatost domaćina mi nikako ne odgovara.
Ako mi je dozvoljemo da iznesem svoje skromno mišljenje, meni je putinov StTropez i mornareva Šljunkara u potpuno istoj kategoriji-nemam nikakvu volju da posetim ni jedno. Nebih tu imao osećaj da sam na odmoru jer jedno je(po meni) čisto snobovska a drugo mazohistička destinacija.
@geci
Ja i idem i vraćam se preko BH i na taj način sam obišao zapadnu bosnu koju nikada nisam posetio. Predeli su prekrasni.

Jedino jednom sam se razocarao u bh je kad smo stali na rucak i trazio kajmak kao mi doneli pavlaku odmah mi preselo. To da kamere malo malo zato ja kad idem gledam da vizim iza nekog domaceg ,

@geci

Kako moze da bude isto prvo na Salincu je mnogo cistije i voda je bakterioloski mnogo ispravnija u odnosu na St Trope drugo video si cenovnik odrace ga zivog a ovamo simbolicne cene u skladu sa nasim standardom trece ako se dogodi spontano sex on the beach na Salincu ja ne snosim nikakve posledice jer mi nismo Evropska unija ali tamo ne smes ni da pomislis a glavna stvar tamo se tako krade po plazi prepuno je Alziraca i Marokanaca ti bi sa mrtvaka skinuli gumene cizme ON CE MORATI IZ MORA DA GLEDA NON STOP DALI SE NEKA CAMUGA PRIBLIZAVA NJEGOVOM PESKIRU ali necu ja da ukazujem vise da ne bude da sam ljubomoran A ZNAM DA KADA SE BUDE VRATIO DA CE DA MI KAZE U INBOX SVE SI BIO U PRAVU KOLEGA KUD TE NE POSLUSA NA VREME .
Ali barem kad je tamo neka napravi neku fotkicu za instagram pa neka se cesu ovi njegovi pa neka laze kad se vrati nemora niko ni da zna pravo stanje stvari

Nazad
Vrh