Leska - opšta tema

gde kupujes sadnice i ako smem pitati koliko kostaju? da li znas o subvenciji drzave nesto?

Sadnice su od 150 do 250 dinara za zbunaste dok su kalemljene sadnice oko 600 dinara. Literatura je veoma skromna i imam par knjiga koje sam kupio ili uzeo sa poljoprivrednog fakulteta. A sto se tice subvencije po meni je to cista prevara jer su ljudi koji su dobili povracaj za sadnice retki kao i albino zivotinje. Imao sam u potpunosti sve papire i trebao sam dobiti povracaj, ali nisam jer je taj dan bio veoma los poljoprivrednom inspektoru pa mu je trebalo oko 1000e da bi se zavrsio posao oko povracaja. A znam i coveka kome je odobren povracaj (ispunio je sve potrebne "uslove") ali apre nikada nije video, prodje vec dobrih 3 godine. Tako da ako ulazis u lesnike onda planiraj da udjes samo sa svojim parama pa ako te omane da dobijes povracaj to neka bude kao novogodisnja cestitka.

Gde se mogu kupiti prvoklasne sadnice?da li mi neko moze napisati broj telefona ili web stranicu. unapred hvala.

ok hvala. ince sta mislite o ovakvom nacinu prskanja.ovu semu sam nasao na internetu.

---------- Poruka napisana u 12:42 ---------- Prethodna poruka je at 12:40 ----------

Месец примене

Назив препарата

Опис заштите
крајем марта cuproxat 0.35% средство на бази бакра за сузбијање проузроковача шупљикавости лишћа коштичавог воћа
cipkord 0.05% инсектицид
крајем априла akord wg 0.075% систематични фунгицид за сузбијање проузроковача сушења цветова и гранчица и мрке трулежи плодова као и против пепелнице
dimetogal 0.15% инсектицид за сузбијање прве генерације смотавца и лисних ваши
mortonik 0.20% прихрана преко листа
крајем маја antrakol 0.20% контактни фунгицид за сузбијање проузроковача пламењаче и чађаве краставости
tonus 0.25% за сузбијање лешниковог жишка
почетак јула zato 0.025% за сузбијање чађаве краставости, пепелнице и трулежи ускладиштених плодова
tonus 0.05% за сузбијање лешниковог жишка
новембар, када опадне лист cuproxat 0.4% средство на бази бакра за сузбијање проузроковача шупљикавости лишћа коштичавог воћа

da na to sam mislio. da li mozete ako vam nije tesko da stavite nekoliko slika o krckalici ako imate vremena. kako izgleda ta krckalica. da li se kupuje negde ili ste je vi napravili?

---------- Poruka napisana u 17:52 ---------- Prethodna poruka je at 17:49 ----------

inace izuzev prskanja sa bakrom pred cvetanja mogu da pratim gore navedenu semu prskanja ili vi drugacije prskate?
Znam da imam mnogo pitanja ali me stvarno interesuje sve .Zeleo bih sto vise nauciti. Unapred hvala svakome na odgovorima.

sa kojim motorom bi radio ovaj sakupljac?

kako odvajate ljusku od lesnika posle krckanja?

Ako nije tajna gde se nalazi taj zasad od 60 ha ? Da li je u zbunu ili je drvo ?

vrlo verovatno okolina Sabca. Ali lik je to zasadio samo da drmne parice od subvencije, jer je te godine povukao ceo budzet za subvencije u vocarstvu. Prica se da je dobio od nekog Italijana ce zasad pa kad plati jer je ovome to bio neki visak sa kojim nije znao sta da radi. Sve je na stablu niko vise osim Turaka ne podize planataze na zbunu, a i oni na novim zasadim gadjaju kalemljene zbog lakseg odrzavanja i boljih prinosa Cujem cesto price o nekom Oparici ili kako vec, sa zemunskog fax_a da je on alpha-omega za lseku u Srbiji . Ja nasao neku literaturu od NS prof. Soskic_a mada cenim da je za njega Orah ipak prva kultura. Zna li neko ista o ovom Oparici, i da li je on dobar ili je samo neka politika?

Zasad nije u okoliki Sapca. Zasad je u Hrvatskoj, okolina Daruvara i ime mu je Vlada Moulis (Gospodarstvo Moulis). Zasad je u zbunu a najnoviji zasad koji je podigao (20ha) je podignut tako da se stabla nalaze u redu na 1m jedno od drugog i postavlja zicu i pustace ih kao jabuke, tj. nisko stablo. A inace je sve to organska prozivodnja i za 1ha dobije 700e subvencija i on je poceo kao proizvodjac sadnica, ali kada je video koliko se novca dobije za subvencije presao je na uzgoj i polako prosirivao i uskoro bi trebao da dodje na 100ha.

A taj sto je posadio lesnike samo da drmne pare i on je odrzavao sve oko udruzenja dok su se dobijale pare i ime mu je Dule i plantaza mu se nalazi na putu od Erdevika prema Kukujevcima (sa leve i sa desne strane) a ne u okolini Sapca i ako sam ga dobro razumeo planira da otkupljuje lesnike i da ih gura u izvoz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh