Lepote Srbije - u slici i reči!

iztk6g.jpg

Od moje kuce udaljeno 3km.Tu je i manastir Raca,jedan od najstarijih manastira u Srbiji

Sa jedne strane gledano,jeste bogatstvo ali te lepote nas mestane kostaju jer se 90% opstinskog budzeta ulaze u turizam umesto da se investira u neka preduzeca da narod ima gde da radi....Sto se tice prirode,ona je zaista divna...
4q3qlj.jpg

xbygdi.jpg

Ako Bog da 8-og aprila opet pocinjem da radim ovde:ppozdrav:
Ovo je slikano letos kada je Drina bila na minimumu,inace obicno je nivo vode iznad ovog kamioncica.

Ovo sam slikao telefonom,kada sam letos radio mesec dana u ovom raju (postavljali turisticke mape-table i radili bankine )
2dinggx.jpg

Kampovaliste "Treca rampa" uz Tisu u blizini Curuga, ali pod vodom zbog zime sa mnogo padavina. Kada je godina normalna ovde je znatno manje vode.
fotografija0510.jpg

Hvala druze .Evo jos jedna...
2v0jp1c.jpg

Mesto,zvano "Vidikovac" -odavde se vidi ceo Perucac i cela Bajina Basta.Tu je i uredjeni kamp prostor gde casto rostiljamo....:ppozdrav:

Ja imam rodbinu u okolini Bajne Baste,malo sam zapustio zadnjih godinu dana da idem tamo,jednostavno previse obaveza kojekakvih,ali je fenomenalno. Nazalost,nikad nisam imao pameti da bar fotoaparat ponesem kad necu mobilni,tamo odem,ostavim sve probleme,obaveze kod kuce,mobilni telefon,i petnaest dana uzivam minimum.

To sa ignorisanjem mobilnog telefona ti je nesto najpametnije sto covek moze da uradi da bi malo odmorio dusu...Ja neki dan otisao na pecanje (prvi put posle oktobra meseca) i posle 20 minuta uzivanja u miru i tisini zvoni telefon!::jako_besan:::zli: zove zena dosli nam prijatelji u goste ....Upropasti mi ceo dan....a da je mob.tel. ostao kod kuce-....:riba:

Sto se tice toga (ovcarstvo),lokalno stanovnistvo nikako to da shvati...ima ljudi koji poseduju hektare planinskih pasnjaka a nemaju ni jednu jedinu ovcu.Svi se kobajagi okrecu nekom turizmu a narod jos malo nece imati para za 'leba.....Kako se stvari odvijaju,u narednim godinama ce se narod boriti za goli zivot i nikome nece biti do turizma..

Nazad
Vrh