Leopard i IMT plugovi

Drugari , koja je razlika izmedju 757.20 vs 610.14 vs 610.16 vs 758.20 .
Nameraciosamse da kupim jedan plug sa 2 brazde za rusa , da bude visok i sirok , koji vi predlazete od IMT ili Leoparda

IMT recimo 610.14 je stara oznaka pluga, a novija je recimo 757.2
610.14 ima dve pluzne glave, radni zahvat mu je 35cm po glavi tj 70cm ukupno, klirens je 72cm a razmak pluznih tela je ako se secam 94cm.
Za 757.2 ti samo mogu reci da je sve isto.

IMT 758.2 ima najvece rastojanje izmedju pluznih glava i iznosi 108cm. Radni zahvat je 80cm a klirens je isto kao i kod pomenutih tj 72cm. Opet za plug 610.16 ti mogu reci da je isto kao i kod 758.2

Neproverena informacija, ali ove stare oznake su navodno stara garda i kvalitetnije izrade/materijala.

Koliko je meni poznato da je 75x.xx oznaka pluga koji je izasao iz IMT-a a 6xx.xx oznaka pluga koji je izasao iz FOP-a. NAVODNO plugovi FOP proizvodnje imaju jace ramove, drugacije cjevi koristene u izradi ali ovo je neprovjerena informacija. Znam samo da sam vidio dosta plugova s "IMT" oznakom pomotanih a puuuuno manje s "FOP" oznakom. Lako moguce da se potrefilo ali ajde ga znaj.

Ista stvar i mene zanima.Jos po mogucnosti da je povoljan :)

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

610.14 je odlican plug. Gde je teza zemlja za obradu on je kao stvoren za mtz 82. Mi ga imamo preko 30 god. Prosle godine sam mu izmenjao daske, plazove, petu, dobio je nov gumeni tocak, predpluznjake, deflektote i naravno raonike. Orem inace sa vogel & noot l950, ali u ekstremnim god. kao sto je bila 2014. tu je imt bez konkurencije.

Ja sam jednu sezonu orao sa 3x35 IMT plugom sa pretplužnjacima i rusom 82.1 u trećoj brzoj i ide, ali kad vidim da na iberlauf ide uljna para to mi se ne sviđa. Zato sam kupio 610.14 i sa njim orem u četvrtoj brzoj. Tu imam osećaj da je neiskorišćen traktor. Probao sam i u petoj brzoj, ali tu ima malo dima što mi se ne sviđa, a i dosta je brzo po meni za oranje. Pretpostavljam da bi 610.16 mnogo bolje bio uparen sa rusom u mojoj zemlji, ili neki 3x30cm što bih lično voleo da ja imam (samo da nađem neki dovoljno visok i sa dovoljnim rastojanjem između glava, i da nije skup :osmeh: ). U sporim nisam nikad orao (pod "sporim" mislim na reduktor) jer mi je tako majstor rekao, zbog nekih slabijih ležaja. Kaže da ako tamo stavim valjkaste ležajeve onda mogu kako hoću da radim... (ne pitajte me ni gde ni koji ležaj jer nemam pojma...)

Da li je to proizvodjac odredio da se ne ore u redukovanim? Znam slucaj u selu , vise nisu zivi , radi so o T-40 , majstor mu rekao da traktor ne smije raditi u leru , 2 ili 3 puta odbio prednji trap a jednom izazvao zbog toga i prometnu nesrecu za koju je bio kriv. To je lako utvrditi ima na netu nacrt mjenjaca na 82-dvojki ili jos bolje u slikama kao plakat belarus 82 treba potraziti za korobka peredač.

za 1221 i 1025 koji imaju isti mjenjac to nema veze , pravljen je da radi sa svima , kada ste u 3 i 4 dijapazonu snaga prelazi preko jednog vratila manje, imate manje mehanicke gubitke teoretski , manje je zupcanika u radu.

Poslednja izmena:
Evo malo inovacija u domacoj industriji plugova:
sv5hk3.jpg

16llb45.jpg

Ovaj zeleni ima ,,Lemind'' plocicu.
2zhdwnp.jpg

ju7s75.jpg

2r6k21u.jpg

Vidim da si bio na sajmu :)
Taj zeleni je samo prefarban u zelenu jer je zakacen za john deer-a. Tacno se vidi gde je u transportu negde zakacen, ispod je crvena boja :)
Da nisi slikao onog kvernelanda koji ima inovacije na sebi? Pitao sam za cenu i rekose da je 3600e.

Kad ja varim sve se lije,a kad skinem masku ni za K nije :D

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Bio malo, hvatao zazubice. :) Da, bre, 'ladno ga ofarbali da se slozi sa JD-om.
Nisam, ali ima u temi o sajmu, na jednoj od slika koje je izbacio clan Zarkov mali. Egzotican plug, kao i cena, za nase krajeve.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, kao sto znate, blizi se sezona oranja, a kako masine moraju biti namestene na maksimalni stepen iskoriscenja , moraju se neprestano doradjivati i sredjivati.
Rec je o deflektorima koji su neizostavan deo kvalitetnog rada pluga . Zahvat IMT-a 755 je takav kakav je , zemlja pocinje da dolazi do njih tek nakon 30+ cm dubine , pa se ti deflektori moraju doraditi .
Napravio sam jedne koje sam namenio srafiti preko daske , privremeno ih zavario i zaista radili su perfektno . Moje pitanje je glavno . Kako mogu probusiti dasku od troslojnog celika. Plug je kopija (ako se ne varam na mom je pisalo Kosovo Univerzum -to je Braca Karic zar ne ? ) pa mi je bilo malo cudno . Koji je najbolji postupak , kako ih mogu probusiti . Hvala :)

Ne budes dasku samo tako busio. Treba ti vidija svrdlo i pravo jaka busilica za te igranke. Zasto bi uopce busio dasku?!?

Ne budes dasku samo tako busio. Treba ti vidija svrdlo i pravo jaka busilica za te igranke. Zasto bi uopce busio dasku?!?
Da bih taj deflektor pricvrstio za dasku (zavario sam ga malo samo da vidim kako ce se ponasati) Busenje je krenulo dobro , sa prednjeg dela koji je mekan , ali prelaskom na tvrdji (srednji deo) kao da u kamen udari . Ni makac da napravi . Da li ce valjati nova burgija HSS ili ta od vidija ( nisam imao prilike da vidim)
Pozdrav :cao:

Dodato : Zar se vidija ne koristi za beton ?

Bolje nemoj busiti po dasci jos rupa. Tako ju samo oslabljujes. Ako nemas nosac deflektora, kupi ga ili napravi od neke deblje plocevine, to je dugotrajnije i bolje rjesenje. Deflektori se trose i to jako brzo ako imas puno za orati pa kad ga bude trebalo mjenjati , rezat ces brusilicom, pa ponovno variti. Zavar na celicnoj dasci je LI-LA kvalitete u domacoj radinosti ali posto ne znam koje vjestine zavarivanja imas i cime zavarivas necu se u to petljati jer nisam ni ja profesionalac na tom polju.

Za 755 nema potrebe stavljati nikakve drugacije deflektore od punih metalnih na fabrickim nosacima. Imao sam takav plug godinama, nema sta nismo orali s njime, nikad problema s deflektorima.

Svrdla za busenje betona na vrhovima imaju vidiju a Vidija se koristi za busenje svega i svacega. Moguce je u nuzdi "naostriti" svrdlo za beton i njime busiti celik.

Druze, naveo sam da imam ORIGINALNE nosace , cak sam i pravio koji su bili vise spusteni ,ali geometrija daske i sam zahvat je takav da zemlja sa biljnim ostacima zavrsava na vrhu brazde , pa samim tim otezava daljnju obradu (secam se kad sam razoravao ledinu , pa kada krene OLT sejalica mehanicka , od trave ide 2 metra pa silazi i odglavljuj ).Zavario sam ih samo da vidim kako ce se ponasati ,radili su fenomenalno . Da ne bih druze tupio ,postavicu ti slike sutra , pa ces videti na sta mislim . Pozz :)

Znaci, hoces da kazes da varijanta sa fabrickim nosacima nije najsrecnije resenje kada ima zetvenih ostataka? Kako je sa zaoravanjem kukuruzovine sa tim navarenima? Da li vise stopa sa ili bez njih?

Nazad
Vrh