Posmatrao sam kod nas sa cime rade belarusi 82 . Sa dve glave se igra i mozes ici sa njim brzo koliko mozes da se drzis u njemu da ne izletis kros vetrobran . Sa povecanjem brzine raste i otpor koji se uludo trosi . Najbolji odnos je oko 7 km/h . Bio sam u jednom koji je nosio moj 3*30 10km/h sa neuribanim daskama a nakon toga zakacio isti 3glavi plug na ursusa i radio sanjime na 20 25 cm . Tezina zemlje je ona koju brzinu rada dopusta, imamo i mi donje zemlje koja je "teska" no sto se radi u lakoj tako se radi i u teskoj eventualno brzina dole . U nekoj normalnoj zemlji na dubini od 25 82jka mora da nosi taj trobrazni plug na 90 posto svoje snage , zakon za masinu odrzavaj zagrej kvalitetno ulje i optimalno opterecenje/obrtaji pa i potrosnja ide kako treba kao i ucinak . Iskreno i ti si orao sa trobrascem 3*30 to ti je skoro to samo na velikoj rami . Samo ti kazem da gresis sa onim "cini mi se" , To je masina za velikom zapreminom i kao takva ponasa se kao mazga/zena sto ga vise opteretis bolje radi posao .