Leopard i IMT plugovi

:bravo: ::svaka cast:: :cvetic:
Upravo to što tražim,puno hvala!

Ako nije problem,može koja slika plug i na pp!
hvala!

imam problem na plugu leopard tesko ide u zemlju iako sam stavio nove raonike ako je zemlja teza jedva ide do 15 cm u zamlju dali je neko imo slican slucaj

uzmi drugar armaturu od 3mm iseci komade po 20cm i stavo ispod raonika ali iza srafova prema dasci tako da ti vrh raonika ima veci ugao preme zemlji pa probaj ja sam to radio da bi razoravo neke drumove

toga se nisam sjetio,hvala probacu imam jos nekog proljetnog oranja a zemlja je poteska,zbijena na kraju njive gdje se berac okretao neide ni 5 cm u zemlju

Ja na mom Leopardu imam one izmenjive vrhove i nema gde neće u zemlju. Dok sam koristio obične raonike, čim se malo istupe ili je zbijenija zemlja onda im treba dosta dok se zabiju na potrebnu dubinu pa su mi uvratine bile jako široke.

lovac luka je napisao(la):
uzmi drugar armaturu od 3mm iseci komade po 20cm i stavo ispod raonika ali iza srafova prema dasci tako da ti vrh raonika ima veci ugao preme zemlji pa probaj ja sam to radio da bi razoravo neke drumove
probano i bolje ide u zemlju :D

pozdrav svima,potrebna mi je pomoc oko odluke koji plug za ursusa c 355,da li 755 nk ili 756 vk uzgred tu istu zemlju sam radio sa imt 539 i plugom 755 bez problema ili mozda neka druga kombinacija

Ako postoji mogucnost, svakako uzmi 756 VK, neces pozaliti. Jednako se tesko vuce kao i 755, a puno bolje ore...

Odnedavna sam vlasnik pluga IMT-FOP- 610.04 kupljen za Carrara. Plug je bio u dobrom stanju, promijenio sam mu ležaj crtala i danas kupio nove raonike. Raonici imaju utisnut žig PLAMEN, i u trgovini mi je tip rekao da su orginal za IMT 10 - 12" moje pitanje: da li su oni spremni odmah za oranje ili ih je potrebno odnesti kovaču da ih on još eventualno doradi ili toplinski obradi? Nemam iskustva sa tim pa ovdje pitam, inače već sam ih na montirao na plug, a nemam ništa za oranje da isprobam.

2eochfc.jpg

to nije fop 610.14 ,tvoj plug je naj verovatnije 756 vk ili ako je fop onda 610.07
fop 610.14 ima 14" a tvoj 12"

Pozdrav svima,mozeli neko da mi kaze koji su plugovi mera za imt 549, trenutno orem sa tuzlanskim od pokoljnog Zetora.Inace zemlju radim kraj kolubare ,ima meke ,al i jako teske za obradu gde traktor mora ici cak i u 2-3 sporu ,zavisi od godine ,a i od nemarnosti...e sad kacio sam imt 755 vk i nisu losi, sta mi vi kazete ?

Nazad
Vrh