@gregorije
sto se tice ko sam i sta sam tek za par meseci

,mi tebe ovde cekamo sa slikama vise od pola godine za tvog lava,e sad ti mene cekaj isto toliko

,sto se tice onog o diznama,kao prvo znas kad moze na komonrejlu da zapekne dizna,nije to druze golf 1 i da radi na 125 bara,pa da zapekne od garezi ili pregrevanja motora,evo jos malo da ti docaram,npr golf 3 tdi 90ks dizna radi na 190-200 bara i isto sprzi klip motora,ne da sprzi nego razvali,to je jako velika opasnost kod direktnog ubrizgavanja,dok golf 1,2 ima predkomore i moze to da podnese ako dizna nepravilno radi samo nije preporucljivo dugo terati zbog drugih stvari al klip prezivi,dok naprimer laguna 2.2 dci dizna komonrejla otvara tek na 1350 bara druze "1350" a znas tek koji je pritisak u rejlu kad mora sve cetiri dizne da snabdeva sa 1350x4 i sad na 3500 obrtaja u minuti,ducato 2.8jtd isto 1350 bara dizna otvara,ona nemoze da zapekne nego moze da crkne spulna ili namotaj u dizni pa da ona crkne,al to je elektronsko crkavanje a ne mehanicko,zamisli dizna lepo radi,magli do besvesti i sad pocne da crkava(zbog loseg goriva ili istrosenosti zbog predjene kilometraze),pocinje sve losije da stvara maglu i umesto magle pocinje da pisa u jednu tacku klipa,i sad ti zamisli ako uopste mozes sta se dogadja kad 1350 bara pisa u istu tacku klipa i pri tom jos sagoreva,druze da nenabrajam dalje,oticu u servis u kojem sam radio skoro 15 godina i videcu da li je ostao koji klip da slikam da vidis kako je istopljen,ono sto sam zadnje radio bio je ducato 2.8jtd i stilo 1.9jtd i sve ove navedene modele koje sam nabrojao stim sto su italijani na prvom mestu po tom problemu a onda reno sa motorom 2.2 dok 1.9 se i nekako pokazao,druze ovo pricam jer sam radio i stojim iza toga,ako neverujes dodji domene,zovni pa pitaj zeravicu sta moze dizna od 1350 bara da uradi klipu ili ramac,ilija burin sabac,ili licno coveka kojem se to desilo u hr na autoputu pa je doslepan ducato u servis,covek drzi firmu ASO-LER inace prodaje opremu sirom srbije za vulkanizere,auto dizalice balanserke demonterke itd,ima stand na sajmu automobila u BG svake godine,nekazem da komonrejl nevalja ali to sam rekao tebi kao savet da pripazis na svoj stroj,svejedno ja sam za bos pumpu jer smo mi ljudi balkanci a usput kao sto sam rekao ja radim sa 5l jutro a ti druze pola jutra,malo mi puno tvoj trosi al ajd nek te sluzi da zaradis i da ga otplatis da skines banku sa vrata