Moze ovde u nasoj zemlji kod tebe i kod mene, a npr u Crnjelovu 40 km dalje od mene je zemlja ista kao kod clana Mityoo traktor se nece ukopat prije ce se ugasit ima dobar grip. 577 jedva vuce 757.2 sto bi reko moj prijatelj oce izgori kolko mu je tesko.
---------- Poruka napisana 12-12-11 u 22:33 ---------- Prethodna poruka je 11-12-11 at 22:19 ----------
Joj jesam se danas iznerviro kad mi je bio majstor. U petak sam kupio hidraulicnu pumpu novu i danas dosao majstor da je postavi,a on je navodno medju boljim u okolini. Tamo gdje sam kupio covjek mi rekao da ne zavrnem sva crijeva na pumpu odmah nego da se ozraci pa onda tek da dotegnem crijevo i ovaj danas je postavio pumpu i poceo da zavrce crijeva na pumpu, a ja njemu onda kazem sta mi je taj prodavac rekao kako da uradim kad on meni kaze neka nema veze moze i ovako kako je on htio al nije ozracio na pumpi vec na holenderu na nekoj cijevi. Kaze on da upalim traktor i kad sam upalio cuo se takav zvuk ko da oce pumpa da ekplodira nesto ko da se napinje i umalo da ne ugasi traktor i ja ugasim i nesto je jos radio. Opet ja upalim kad opet isto oce pumpa pukne i prestade taj zvuk. Uzmemo mi izmjerimo pritisak i na 2000 o/min on pokazuje 180 bari, a na leru ne pokazije skoro nikako pritiska isto kao sto je stara pokazivala. Kaze on otisla pumpa opet, kad se nisam slogirao. Ajd skinemo mi pumpu odnesem opet kod onog sto sam je kupio od njega i kaze doce sutra on i njegovi majstori da postave. I sad ne znam sta ce bit za placanje ako ne mognu popravit ovu novu. Bice belaja.